Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Volgende mijlpaal

DCP_SWP_Bridge_001
Af en toe zou je bijna vergeten dat er ook nog gewerkt wordt en daarom weer even een berichtje over de voortgang van ons project.

De afgelopen week was weer een bijzondere want er was namelijk weer een grote mijlpaal te noteren.

Zoals ik een week of wat geleden heb gemeld is het nieuwe Depletion Compression Platform (oftewel kortweg DCP) geplaatst naast het al bestaande Shallow Water Platform (oftewel kortweg SWP).

Maar de beide platforms moesten uiteraard ook nog met elkaar verbonden worden. Daarom moest er uiteraard een brugverbinding komen, maar die brug was nog in aanbouw en daarom was er na de plaatsing in eerste instantie een tijdelijke brug geplaatst.

DCP_SWP_Bridge_002
De permanente brug is eergisteren per schip naar de beide platforms gebracht en is binnen vierentwintig uur met succes geplaatst.

De nieuwe brug heeft een lengte van vijftig meter en een gewicht van 155 ton. Er komen in totaal dertien leidingen over te lopen om de beide platforms te verbinden met daarin elektrische kabels maar ook data kabels want het nieuwe platform zal bestuurd gaan worden vanaf het oude platform.

Het werk zal hoogstwaarschijnlijk nog doorgaan tot eind juli want behalve de constructie van de verbinden moeten natuurlijk alle installaties en systemen zorgvuldig worden getest voordat het nieuwe platform officieel in gebruik genomen kan worden.


Website van Willem en Riet