Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Het zit er al weer op...

Riet's_Koffer_Jan_2013


Onze laatste dag in Nederland alweer, morgen vertrekken we weer naar de Filippijnen. Zoals gewoonlijk werd de laatste dag hoofdzakelijk besteed aan een rondje langs de familie om afscheid te nemen, en 's avonds was er het traditionele afscheidsdiner in de vorm van een patatje met en een kroket.

Tussen de bedrijven door werden onze koffers gepakt maar dat was eigenlijk een makkie. Kleren om mee te nemen hebben we nauwelijks want onze winterkleren blijven hier en op een meegenomen extra spijkerbroek en wat ondergoed na gaat er niks mee terug. Desondanks zitten onze koffers bommetje vol, alleen bestaat de inhoud niet uit kleren maar hoofdzakelijk uit dingen die we in Manila niet kunnen krijgen.

Zoals gewoonlijk gaat er een flinke voorraad Senseo koffiepads mee, zakjes met Frites Sticks voor Riet, een paar flessen vloeibare Croma, drop, hagelslag, borrelnoten en zelfs een pak Schuddebuikjes. De hagelslag en de Schuddebuikjes zijn overigens niet voor onszelf, die zijn voor een paar van mijn collega's op de Filippijnen die er verzot op zijn.

Over collega's gesproken, er gaat ook nog een enorme hoeveelheid stroopwafels mee en die is maar voor een klein deel voor onszelf want ook daar zijn de Filippino's helemaal verzot op. En tenslotte zitten er nog een heleboel knuffels in Riet's koffer die bedoeld zijn voor haar Filippijnse kindertjes.

We weten vrij zeker dat er hier en daar verlangend naar onze terugkomst wordt uitgekeken...



Website van Willem en Riet