Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Geld

Niets is vervelender als je wel geld hebt maar er niet aan kunt komen. Youp van ‘t Hek zou zeggen, “Dat moet ik even uitleggen”, en dat ga ik ook doen. Sinds afgelopen maandag hebben we een bankrekening hier op de Filippijnen, alleen staat er uiteraard nog geen cent op. Dat is lastig want nu moeten we voor ons levensonderhoud dus tappen met onze buitenlandse kaarten en dat kost... precies, geld! Bovendien, de bedragen die je kunt tappen zijn beperkt en soms komt het wel eens voor dat je wat meer geld nodig hebt.

Tot nu toe ging alles voorspoedig want we hebben de meubels die we hebben gekocht allemaal met onze credit card kunnen betalen, en dat was een mooie meevaller. Maar die mazzel hield vandaag op want we wilden een auto kopen, en die moet hier betaald worden met geld. Contant geld.

We hebben het afgelopen weekend nagedacht over de auto die we zaterdag hebben uitgezocht, nog even getwijfeld, toch maar de diesel, of toch maar niet, maar we besloten dat onze eerste keus het toch maar moest gaan worden. Maar omdat hier geldt (met dt), boter bij de vis, zaten we met een probleem want we hebben dus geen geld.

Nou ja, we hebben wel wat, maar alleen in Nederland en Maleisië en niet hier. De vraag was hoe dit het beste kon worden opgelost, en uiteindelijk lukte het Riet vanmiddag en veel makkelijker dan we hadden verwacht. Hoewel collega’s hadden bezworen dat het niet kon kun je dus wel gewoon je Euro’s in een Filippijnse Pesos rekening storten. Daardoor hebben we sinds vanmiddag gelukkig weer de beschikking over de nodige liquide middelen.

En zo zijn we dus sinds vanavond de eigenaar van een grote, dikke, witte Toyota Fortuner, met een 2.7 liter motor. Zijn we ook gelijk van die discussie af wie de grootste zuipschuit in de familie is...



Website van Willem en Riet