Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Werk aan de bekaling

Werk_aan_de_Kabels_002


Mijn weersvoorspelling van gisteren is niet helemaal uitgekomen vandaag. Ik had het weliswaar goed gezien dat er geen tyfoon op komst was maar dat wilde blijkbaar niet zeggen dat het niet bewolkt kon zijn. En dat was eigenlijk de hele dag het geval. 's Morgens waren er nog zonnige perioden maar vanmiddag nam de bewolking de overhand met als hoogtepunt aan het eind van de middag een fikse regenbui, gevolgd door spectaculaire bliksemflitsen boven de Baai van Manila toen het weer droog was.

Mijn wekelijkse bakkie koffie bij de Coffee Bean schoot er ook bij in vandaag, maar dat had alles te maken met de Coffee Bean zelf. Vorig weekend bestelde ik mijn gebruikelijke "Double Chocolat Latte", een soort kruising tussen koffie en chocolademelk, maar die hadden ze niet. Eigenlijk hadden ze een heleboel lekkere soorten koffie niet want er waren problemen met de levering van nieuwe voorraden.

Daar stond ik op dat moment niet echt verbaasd van want de vrijdag voor het weekend hadden we de tyfoon "Mario" over ons heen gehad die voor grote verkeersproblemen had gezorgd met ondergelopen wegen. Ik had alleen wel verwacht dat de voorraden in de afgelopen week wel weer op peil gebracht zouden zijn, maar nee hoor. Gisteren kon ik weer alleen kiezen uit gewone koffie, of anders thee, en daar was ik niet blij mee. Vanmorgen had ik niet eens zin om het te gaan proberen dus heb ik thuis maar een bak Senseo genomen.

En over thuis gesproken, voor de deur gebeurde vandaag van alles want er waren werklui aan het werk die de kabels aan het repareren waren die door de straat lopen. Afgelopen week was er al een grote rol met nieuwe kabel op het grasveld naast ons huis gelegd en vandaag werd er dus aan de bekabeling gewerkt.

Dat gebeurde overigens op de typische Filipijnse manier, dus niet een ladderwagen met een bak van waaruit gewerkt kan worden zoals in Nederland gebruikt zou worden. Nee, in plaats daarvan gingen de mannen met ladders naar boven; sommige hadden weliswaar een helm op maar anderen gewoon een pet, ze droegen teenslippers of sandalen in plaats van speciaal schoeisel, geen harnas met zekering en de meeste hadden geen handschoenen.

Een uitvoerder van een willekeurig Shell project zou vertwijfeld naar zijn hoofd hebben gegrepen en meteen het werk hebben stilgelegd...



Website van Willem en Riet