Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eat, Pray, Give

Eat_Pray_Give_001a


De Shell vrouwen, dat wil zeggen de echtgenotes van de mannen die bij Shell Philippines werken, wilden ook iets doen aan hulp voor de slachtoffers van "Yolanda" en daarom hadden ze een lunch georganiseerd in ons kantoorgebouw. Een aantal vrouwen was bereid gevonden te koken en er werden vouchers voor de lunchgerechten verkocht aan de mensen in ons kantoorgebouw. Het initiatief ging uit van Outpost, de vereniging van Shell Expats waar wij uiteraard ook lid van zijn, en Riet had dus ook haar medewerking toegezegd op voorwaarde dat ze niet zou hoeven te koken.

Het hele gebeuren zou om elf uur vanochtend van start gaan en Riet zat achter de tafel waar frisdranken en water werd verkocht. Zelf had ik me al dagen zitten verheugen op de Maleise gerechten die gekookt zouden worden door onze vriendinnen Ayu en Nonni, en met name de Nasi Lemak van Ayu. Het was dan ook een tegenvaller toen de Nasi Lemak nog niet beschikbaar was toen ik me in het gedrang voor de tafels mengde vanwege problemen met de rijstkoker, maar dat kwam gelukkig even later nog helemaal goed.

Riet had zich wel moeten verbijten want de Shell vrouwen zijn toch een ander slag dan de ALIG vrouwen. Waar de ALIG vrouwen van aanpakken weten zijn de Shell vrouwen het liefst bezig met het maken van heel veel foto's, waarmee sommige zelfs gewoon doorgingen terwijl er al klanten voor hun kraampje stonden. En als je Riet ergens mee wilt pesten dan moet je vooral in haar directe omgeving heel druk foto's gaan lopen maken, vooral als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden.

Maar op zich dus weer een mooi initiatief want ik kan het niet genoeg benadrukken, alle hulp is heel hard nodig. De actie die in Rijnsburg spontaan is gestart na onze emailtjes aan vrienden en bekenden begint inmiddels ook al aardig vruchten af te werpen. Vanmorgen had Riet al een bedrag binnen van in totaal drieduizend euro. Dat is op zich al indrukwekkend maar daar is dus nog niets bij van de collectebussen die overal in Rijnsburg staan. Het bedrag zal dus ongetwijfeld nog veel hoger gaan worden en daar zijn wij uiteraard hartstikke blij mee.

Iedereen in Nederland, want we krijgen niet alleen giften uit Rijnsburg, die heeft gedoneerd aan onze actie heel erg bedankt! De komende dagen hopen we meer foto's te gaan plaatsen van de hulpacties om iedereen een beeld te geven van wat er met het geld gebeurd.



Website van Willem en Riet