Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lange poten...

Tubular_Legs_Platform


Er was deze week een belangrijke mijlpaal in ons project te vieren. Het platform wat wordt gebouwd op de Keppel scheepswerf in Subic komt op de zeebodem te staan op vier poten en de eerste daarvan is afgelopen woensdag geplaatst.

De poot is vijfenzestig meter lang, bijna vier meter in diameter en het gewicht is 478 ton. De afmetingen en het gewicht van de poot maakten dit tot een van de meest kritische hijsakties van het hele project, gezien het feit dat de enorme Gantry kraan die het gevaarte omhoog moest hijsen maar nauwelijks hoger was dan de hoogte die het gevaarte omhoog getild moest worden. Dankzij prima engineering werk, een goeie voorbereiding en een perfecte uitvoering werd de plaatsing een succes.

De poot werd geplaatst op het onderstel wat al klaar is en wat op de zeebodem komt te staan. Het platform zelf komt uiteindelijk zo'n vierentachtig meter boven de zeebodem te staan, en dus zo'n veertig meter boven het wateroppervlak van de Zuid-Chinese Zee daar ter plaatse.

Het lassen van de eerste poot aan het onderstel kan nu beginnen, de tweede poot zal naar verwachting op 20 oktober worden geplaatst.



Website van Willem en Riet