Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer een regendag

MountPinatubo_0035a

We hebben gisteren bij onze tocht naar Mount Pinatubo ontzettende mazzel gehad want vannacht is het begonnen te regenen en daar is het vandaag de hele dag niet mee opgehouden. Het werd ook wel eens tijd want het is de afgelopen tijd ontzettend warm en droog geweest en de grond kon wel een druppeltje water gebruiken.

Het gaf me mooi de gelegenheid om mijn gisteren gemaakte foto’s te bewerken en op mijn foto website te plaatsen. Ik heb er heel wat gemaakt, je kunt het resultaat bekijken via deze link. We hebben vanavond samen met onze buren Larry en Niki zelf ook de foto’s bekeken op onze tv en het resultaat mag er eigenlijk best zijn, al zeg ik het zelf. Larry en Niki zijn ook mee geweest met de tocht want Larry is behalve onze buurman ook een collega van mij.

Wat op de foto’s erg goed is te zien is de ontzettende verwoesting die de lavastroom heeft aangericht. Mijn Filippijnse collega Joel woont op zo’n veertig kilometer van de vulkaan en die vertelde dat het aan de andere kant van de berg nog veel erger is. Daar was de hoofdstroom van de uitbarsting en de verwoesting was daar zo erg dat het gebied zelfs na twintig jaar nog volkomen ontoegankelijk is...



Website van Willem en Riet