Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer thuis met nieuwe speeltjes

Gisteravond laat was ik weer thuis in Alabang na een voorspoedige terugreis vanuit Kuala Lumpur, met deze keer overigens opvallend weinig turbulentie onderweg boven de Zuid-Chinese Zee.

Vandaag had ik dus eindelijk de gelegenheid om me eens bezig te houden met de nieuwe speeltjes die ik in Maleisië had gekocht. Allereerst was daar dus mijn nieuwe laptop die helemaal opgetuigd moest worden, iets wat dankzij de briljante software zonder een enkel probleem klaar was in ongeveer anderhalf uur. Het vereist amper meer dan een paar selecties en een druk op een knop om alles over te zetten vanaf een andere Mac of een back-up waar dan ook, allemaal via het netwerk, en het vereist verder alleen wat geduld om te wachten tot het klaar is. Maar als het klaar is dan is ook alles precies zoals het was op je oude Mac, je eigen instellingen, je programma’s, je bestanden, tot in het kleinste detail. Gaaf hoor!

En dan natuurlijk het andere nieuwe speeltje, een Apple TV. Voor degenen die geen idee hebben wat dat is, het is een klein zwart kastje wat je aan je tv koppelt en waarmee je dan via je draadloze network films, muziek en foto’s die op je pc staan (hoeft niet perse een Mac te zijn) kunt afspelen op je tv. Ook hier weer verbazend hoe simpel het is. Er is hier op de Filipijnen wel een klein nadeel en dat is dat het online huren van films via je Apple TV in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland niet beschikbaar is. Dat is overigens meteen ook de reden waarom dit apparaatje hier officieel niet te koop is en ik het dus moest ″importeren″ vanuit Maleisië.

Er moest overigens vandaag ook wat achterstallig onderhoud worden gedaan aan mijn website, want die kon ik vanuit Kuala Lumpur niet bijwerken. Ik had wel iedere dag een stukje geschreven maar die moesten wel nog geplaatst worden, en dat heb ik vandaag pas kunnen doen omdat mijn nieuwe Macbook pas nu helemaal operationeel is. Er staan dus een meerdere nieuwe berichten op de site waaronder weer een stukje van Riet over haar belevenissen van de afgelopen week.

O ja, even een technische mededeling voor Martin, de nieuwe Macbook Pro heeft een ″delete″ knop Happy



Website van Willem en Riet