Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Cat Control...

Abby_en_Monster

Het was me de laatste al een paar keer opgevallen dat als ik 's morgens voordat ik naar mijn werk ging mijn laptop gebruikte, dat ik dan niet altijd hetzelfde zag als wat ik 's avonds had achtergelaten. Pietje Precies als ik ben weet ik meestal exact hoe ik alles heb achtergelaten dus dat valt me altijd meteen op.

Ik had al een paar keer aan Riet gevraagd waarom ze 's avonds mijn laptop gebruikte terwijl ze zelf een prima computer heeft staan, in de veronderstelling dat het Riet was die nog even mijn laptop had gebruikt. Niet dat het een probleem is want dat doet ze wel vaker, maar ik wil het altijd graag effe van tevoren weten. Ik laat 's avonds nog wel eens half afgemaakte dingen staan met de bedoeling daar dan de volgende dag mee verder te gaan en het zou vervelend zijn als ik dingen kwijtraak zoals bijvoorbeeld een half afgemaakte set foto's. Maar ze gebruikte mijn laptop helemaal niet zei ze, en dat maakte de zaak er niet duidelijker op.

Gisteravond kwam Riet er stomtoevallig achter hoe het zat. Voordat ik mijn nieuwe beeldscherm had sloot ik mijn laptop simpelweg af door de klep dicht te doen. Nu ik er een beeldscherm aan heb hangen gebruik ik dezelfde "sleep" functie maar moet nu geactiveerd worden via het toetsenbord want de laptop is immers al dicht als het beeldscherm eraan hangt. De laptop schakelt zichzelf verder op dezelfde manier uit door in slaaptoestand te gaan, maar het verschil is nu dat zo gauw ik een toets op het toetsenbord of de muis aanraak alles meteen weer aan gaat. En uiteraard is het zo dat als die slaaptoestand ingeschakeld wordt dat dan ook het beeldscherm "op zwart" gaat.

Gisteravond zat Riet laat nog even achter haar eigen computer en zag dat allebei de katten in mijn stoel naast haar gingen zitten. Een van de katten sprong op het bureaublad, op mijn toetsenbord waardoor mijn laptop zichzelf weer inschakelde en daarmee ook het beeldscherm. Vervolgens ging de kat die dat had veroorzaakt weer naast de andere zitten op mijn stoel en samen gingen ze naar het beeldscherm zitten kijken. Toen de laptop zich na een paar minuten weer automatisch uitschakelde omdat er verder niks gebeurde werd uiteraard ook het beeldscherm weer donker. Meteen herhaalde een van de katten het spelletje, en dat ging zo een poosje door, waarschijnlijk tot ze er genoeg van kregen.

Het raadsel van mijn veranderende instellingen en beeld lijkt dus opgelost…


Website van Willem en Riet