Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer geen visite...

onbekend

Wat het werk betreft waren de eerste dagen van de week nogal chaotisch. Dat kwam doordat er in het weekend grote wijzigingen waren doorgevoerd in onze software voor de hele regio Zuid-Oost Azië en dt was niet helemaal vlekkeloos gegaan. Uiteraard kwamen de problemen maandagochtend pas aan het licht toen iedereen met de nieuwe versie van de software aan het werk ging en onze telefoon stond dan ook roodgloeiend.

 
Gelukkig bleken de meeste problemen kleinigheden die in de loop van maandagochtend konden worden opgelost maar ikzelf zat met grotere problemen. Op mijn laptop werkte de nieuwe software om de een of andere reden niet en dat kan ik zelf niet meer oplossen tegenwoordig, daarvoor moet ik naar een “Helpdesk” bellen. Daar zitten de zogenaamde specialisten, ingehuurd personeel wat waarschijnlijk voor het grootste deel uit werkstudenten bestaat maar helaas niet allemaal gezegend met een overdadige IT kennis.
 
Logisch, want zoiets moet natuurlijk zo goedkoop mogelijk en het spreekwoord zegt niet voor niets “If you want to pay peanuts you get monkeys”. Het heeft dan ook tot deze ochtend geduurd voordat mijn probleem was opgelost en ik heb dus twee volle dagen niet kunnen werken. Gedurende die tijd was ik dus ook niet in staat om anderen te helpen die problemen hadden en dat vond ik nog het ergste. Maar goed, het werkt weer en ik ben begonnen met het inhalen van twee dagen werk.
 
Riet en ik zouden vandaag alweer bezoek krijgen van mijn ouwe maat Karel. Zijn oriënterend bezoek aan de Filippijnen in februari om te zien of hij en Gemma het inderdaad wel zo goed met elkaar konden vinden was blijkbaar succesvol want hij stuurde me een berichtje dat hij een extra bezoek had ingelast. En dat niet alleen, ik zag op Facebook ook dat hij serieus bezig is om zijn Nederlandse bezittingen te verkopen en het ziet er dus naar uit dat hij zich inderdaad definitief hier gaat vestigen.
 
Vanavond zou hij dus weer in Manila aankomen en hij vroeg of ij en Gemma op hun doorreis naar het eiland Mindoro bij ons zouden kunnen overnachten. Dat vonden wij uiteraard geen probleem maar laat in de middag kwam er bericht uit Hong Kong. Die oen had daar zijn vlucht naar Manila gemist en moest dus een nieuw ticket kopen, wat overigens wel lukte maar die vlucht zou vanavond om tien uur pas vertrekken en dan zou hij te laat aankomen in Manila om nog bij ons langs te komen. Jammer, maar niks aan te doen, volgende keer beter, onze deur staat altijd open. Nou ja, figuurlijk dan...


Website van Willem en Riet