Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerstlunch

IM_Team_ASB-20141216-001


Na de kerstverlichting en de kerstcadeautjes was er vandaag de kerstlunch. Het was al weer een aardig tijdje geleden dat ik met mijn team ben wezen lunchen en het werd dus hoog tijd om dat weer eens te doen. En wat is er een betere gelegenheid dan met de Kerst, nietwaar.

Het was nog niet echt om sentimenteel over te worden maar dit was de laatste kerstlunch die we met elkaar zullen hebben want volgend jaar om deze tijd zal dit team niet meer bestaan. Fairuz gaat ons eind januari al verlaten en ergens midden volgend jaar zal het project klaar zijn met als gevolg dat niet lang daarna ook de rest van het team zal worden ontbonden en zal een ieder zijns weegs gaan zoals dat zo mooi heet.

Al met al zijn een paar van ons al een behoorlijke tijd bij elkaar. Fairuz was er al toen ik begin oktober 2010 in Kuala Lumpur met deze klus begon en ook Cleng was er al, zij het dat ik die het eerste jaar niet zoveel zag omdat ze al in Manila gestationeerd was. Die twee maken dus voor mij al vanaf het begin deel uit van mijn team en daar kwam vorig jaar Gennie bij. Eigenlijk bestaat mijn team uit nog vier mensen, twee IT-ers die overal in het project rondlopen en twee man op de Keppel Scheepswerf, maar deze drie zijn degenen waar ik dagelijks mee werk.

De beide dames hadden een duidelijke voorkeur aangegeven voor restaurant "Chili's" en het werd dus Mexicaans. Er moesten uiteraard ook foto's gemaakt worden en voor de gelegenheid had ik deze keer zelf ook een camera meegenomen. Gennie liet een van de obers een foto maken met haar iPhone en zo stond ik al op Facebook getagd voordat ik de rekening had betaald. Op de foto zie je van links naar rechts Fairuz, ik zei de gek, Cleng en Gennie.

En vanavond ben ik ook maar eens begonnen met het inpakken van mijn koffer want ik vertrek aanstaande donderdag 's morgens al heel vroeg en het zou toch wel leuk zijn als mijn koffer dan klaar stond. Er gaat zoals gewoonlijk weer een halflege koffer mee maar daar zit voor Martin wel een verrassing in...



Website van Willem en Riet