Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Crisis? What Crisis?

Een van de dingen die ik altijd graag doe als ik in Nederland ben is rondscharrelen in de binnenstad van Den Haag. Zomaar rondbanjeren in de winkelstraten, niet eens noodzakelijk om wat te kopen maar overal rondneuzen en kijken. Uiteindelijk koop ik toch altijd wel wat, al is het maar een zak gevulde koeken.

Vandaag ging ik met dat idee naar Den Haag, en ook omdat ik een paar dingetjes wilde kopen, maar daar is weinig van terecht gekomen. Het was in het centrum van de stad namelijk niet gezellig druk maar bizar druk. Nou kun je zeggen dat dat logisch is in de dagen voor de Kerst maar hoe is die enorme drukte in de winkels te rijmen met alle berichten die ik lees en hoor over een crisis in Nederland?

Alle winkels waren overvol, en niet alleen de "goedkope" winkels maar ook de dure winkels, en de straten waren stampvol met mensen die vrijwel allemaal rondliepen met tassen vol luxe goederen. De electronica winkels puilden uit en in de nieuwe Apple Store in de passage kon je als je geholpen wilde worden je naam op een lijst laten zetten en misschien dat je vandaag dan nog aan de beurt kwam.

Onnodig te zeggen dat mijn bezoek van korte duur was en ik kon niet nalaten te denken aan de titel van dat album van Supertramp, "Crisis? What Crisis?"...



Website van Willem en Riet