Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

San Mig

Willem copy


San Mig is niet alleen de benaming van het meest populaire bier op de Filipijnen maar het is ook de naam van een kroeg in het Alabang Town Center. Het is een van de eerste plekken waar mijn Filipijnse collega’s me mee naar toe namen tijdens een van mijn eerste bezoeken aan de Filipijnen omdat het eten er redelijk authentiek is maar Riet en ik kwamen er eigenlijk vrijwel nooit omdat we liever naar de Union Jack Tavern gingen. Het probleem met de Union Jack is alleen dat die kroeg in de Festival Mall is en die ligt net te ver weg om te lopen. Goed, het is op zich wel te doen maar het is toch een half uur lopen terwijl het ATC maar een klein kwartiertje lopen van ons huis is. We komen eigenlijk steeds minder in de Union Jack, en dat de komende tijd wel zo blijven want de San Mig blijkt opeens toch een heel aardig alternatief.

Toen we namelijk vorige week weer eens in de San Mig waren bleek er een heleboel verbeterd. Er is een nieuwe manager en die heeft de boel een beetje opgeschud. Een van de belangrijkste verbeteringen is dat er nu vrijwel iedere avond live muziek is van twee bands en dat bevalt ons allebei uitstekend. De muziek is grotendeels akoestisch wat betekent dat je ook nog normaal kunt praten, en daarnaast is de muziek zelf ook nog eens prima. Het repertoire bestaat uit wat je klassiekers zou kunnen noemen, variërend van „Hotel California” tot „California Dreamin’”, zelfs Riet zit af en toe mee te zingen.

Normaal gesproken gaan we op vrijdagavond ergens eten en blijven daar dan afhankelijk van hoe gezellig het is nog even hangen. Vanavond dus niet, na de Chinees gingen we voor een afzakkertje naar de San Mig en dat bleek een goed idee. Het was overigens niet zo erg als het op de foto lijkt…



Website van Willem en Riet