Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bumperkras

Bumper_Kras

Het was een beetje een vreemde dag vandaag wat het weer betreft want het was de hele dag zwaar bewolkt en er zijn de nodige buien gevallen. Geen hevige buien weliswaar die de straten schoon spoelden maar van die magere buitjes waarvan de straten netaan nat worden. En dat bleef ook zo in de loop van de avond.

 
Dit is de eerste regenachtige dag sinds begin januari. Er is weliswaar heel sporadisch en vooral ’s nachts een buitje gevallen maar een hele dag met bewolking en regen komt in deze tijd van het jaar niet veel voor. En dat zal de komende weken hoogstwaarschijnlijk ook zo blijven want de heetste maanden van het jaar zijn eigenlijk net pas aangebroken. Onze visite heeft de afgelopen twee weken dus heel erg geboft wat het weer betreft, droog, zonnig en niet al te heet.
 
Onze chauffeur Lito is vandaag langs een door onze verzekering aangegeven garage geweest om te laten kijken naar een kras op de achterbumper van onze auto. Die heb ik overigens zelf veroorzaakt na een kleine aanvaring met een bord bij een restaurant wat net buiten het zicht van mijn buitenspiegel zat. Met het oog op de verkoop van onze auto als we hier weggaan leek het ons handiger om die kras weg te laten werken, vooral omdat het ook nog eens door de verzekering gedekt blijkt te worden.
 
Het enige punt is ons eigen risico van omgerekend ongeveer zeventig euro, dus ik wilde even weten wat de totale reparatie zou gaan kosten. Het blijkt dat het overspuiten van de bumper, inclusief arbeidsloon, nog niet eens twee keer zo hoog is als ons eigen risico, dus met het oog op de verkoopwaarde van de auto zouden we de schade ook als de verzekering het niet zou dekken gewoon laten repareren.

Want eerlijk is eerlijk, de auto is verder smetteloos en dan is zo’n kras in de bumper een vervelend gezicht.


Website van Willem en Riet