Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Barcino

barcino_alabang


Zowel Riet als ikzelf hadden niet bepaald onze dag vandaag. Er zijn wel eens van die dagen, dan heb je het helemaal gehad met alles en iedereen en vandaag was zo'n dag.

Wat er dan allemaal mis was? Nou, het begon voor mij al tussen de middag. Mijn medebandleden en ik hadden een lunch aangeboden gekregen als dank voor ons optreden van vorige week en we hadden afgesproken voor vandaag. Ik had een vergadering die iets uitliep om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het hele zootje hem gesmeerd was zonder even op mij te wachten. Niet te geloven, normaal gesproken zijn ze niet vooruit te schieten en zijn ze altijd overal te laat voor maar zo gauw er wat gratis te kanen valt dan weten ze niet hoe hard ze moeten lopen!

Geen lunch voor mij dus, en thuis gekomen na het werk had ik wat je noemt een stevige trek. Ook Riet lustte wel een hapje dus we gingen naar het Alabang Town Center om ergens wat te gaan eten. Ik mocht kiezen van Riet en aangezien ik trek had in Mexicaans koos ik weer eens voor "Chili's". Daar is het altijd hartstikke druk maar er waren heel wat tafeltjes leeg dus dat zag er goed uit. Kregen we bij de deur een menu in ons handen gedrukt met de mededeling dat er nog vier gezelschappen voor ons zaten te wachten op een vrije tafel, of wij maar even op het bankje wilden plaatsnemen.

Als kind zei mijn opa uit Rotterdam altijd dat het niet uitmaakte wat ik later zou worden als ik maar zorgde dat ik nooit voor mijn eten in de rij hoef te staan, en daar houd ik me altijd nog aan. Geen "Chili's" dus, maar gelukkig was het niet druk bij het Spaanse Tapas restaurant "Barcino" twee deuren verderop. Het meiske wat de menu's kwam brengen vroeg aan Riet wat ze wilde drinken, en toen Riet een glas Rosé had besteld liep ze weg, zonder mij de kans te geven ook wat drinken te bestellen. Tien minuten later kwam ze terug en ik bestelde gauw een flesje Estrella Galicia (voor de niet-kenners, dat is Spaans bier). Komt ze even later terug, er was geen gewone Estrella Galicia meer, alleen nog de light versie. Maar ook daar zat geen zegen in want toen ze het kwam bezorgen verstapte ze zich of zoiets en flikkerde het glas met een golf bier over het balkon waar we zaten.

Nadat het gebroken glas opgeruimd was kreeg ik uiteindelijk toch nog mijn biertje, en ook onze bestelde gerechten kwamen zowaar aan. Alleen toen alles op was en we nog wat te drinken wilden bestellen was er geen ober meer in zicht. Na vijf minuten kwam er eindelijk een naar boven maar die had meer aandacht voor zijn telefoon en bleef lekker boven aan de trap staan sms-en. De bedrijfsleider zelf kwam toen maar achter zijn pc vandaan, en ondanks dat hij die ober druk bezig zag met zijn telefoon zei hij er helemaal niks van maar vroeg zelf wat er van onze dienst was.

Weet je wat, we wilden eigenlijk nog wat te drinken maar geef toch maar de rekening...



Website van Willem en Riet