Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Mierenplaag

De afgelopen dagen hebben we een mierenplaag in de keuken. Niet de zwarte mieren die we in Nederland hebben, of de grote rooie mieren die venijnig bijten, maar minuscule kleine mieren.

We hadden ze al buiten maar daar heeft Riet dankzij een voortdurende spuit campagne een eind aan weten te maken. We hebben ze ook binnen gehad waar ze uit een paar schakeldozen naar buiten kwamen, met als resultaat dat de schakelaars nu bijna niet meer werken, maar ook daar zijn ze nu blijkbaar weg. En nu zitten ze dus in de keuken.

Het gekke is dat drie weken geleden de bestrijdingsdienst van ons bedrijf is langs geweest en de hele tent heeft doorgespoten. Dat het weinig had geholpen hadden we al door toen een vermaledijde mug die ons al dagenlang teisterde doodleuk weer vlak voor onze neuzen langs kwam vliegen, maar dat de mieren er ook schijt aan zouden hebben hadden we niet verwacht.

De aanrecht zit de laatste dagen onder, mijn broodjes die ik op een hoge plank had gelegd zaten ook helemaal onder, en vanmorgen kwam het pak hagelslag bijna uit zichzelf naar me toe lopen. Alleen de pindakaas bleef gespaard, dat lusten ze blijkbaar niet. Gelukkig stond er voor vandaag weer een servicebeurt van de bestrijdingsdienst op het programma, en deze keer hebben ze ons verzekerd dat alle mieren zijn uitgemoord en voorlopig niet meer terug zullen komen.

Wij wachten af....



Website van Willem en Riet