Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tante Cor

Vandaag bereikte ons een triest bericht vanuit Nederland. Tante Cor, de oudste zus van mijn vader, is overleden. Ze lag al jarenlang in een verpleeghuis in Sassenheim na een hersenbloeding zo'n vijftien jaar geleden die haar grotendeels had verlamd en eten en spreken onmogelijk had gemaakt. Het ging de laatste tijd al niet zo best meer, het laatste jaar kwam ze niet meer uit bed en een longontsteking die ze eerder deze week had opgelopen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze is overleden.

Mijn vader en moeder hebben haar alle jaren dat ze in een verpleeghuis verbleef nagelopen. Toen Ome Kees twee jaar na haar hersenbloeding overleed heeft mijn vader er voor gezorgd dat Tante Cor van een verpleeghuis in Hardenberg overgeplaatst werd naar Sassenheim zodat ze haar regelmatiger konden bezoeken en alles voor haar regelen. Toen mijn vader drie jaar geleden overleed werd het voor mijn moeder lastiger om regelmatig op bezoek te gaan aangezien ze afhankelijk was van het openbaar vervoer, maar ondanks dat ze zelf ook niet meer de jongste is bleef mijn moeder contactpersoon. Zo kreeg ze eerder deze week het bericht dat het nu echt niet goed meer ging met Tante Cor en kon ze als laatste nog afscheid nemen.

Tante Cor heeft samen met Ome Kees het grootste deel van haar leven in Duitsland gewoond en daarom zal ze voor ons toch altijd een beetje "Tante Cor uit Duitsland" blijven.



Website van Willem en Riet