Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onverwacht gezellig!

Af en toe heb je wel eens dat er toevallig dingen gebeuren die heel erg goed uitpakken, en vanavond hadden we dat.

Het was eigenlijk een gewone werkdag met niks bijzonders en niet zoveel te melden. Voor het avondeten zouden we zoals gewoonlijk op donderdagavond even naar het Alabang Town Center gaan en omdat we trek hadden in Italiaans was ons doel het Italiaanse restaurant „Italianni’s”. Daar aangekomen op het gezellige terras zagen we al dat het binnen nogal druk was en dat betekent meestal niet veel goeds. Als het druk is binnen raakt het personeel meestal volledig de kluts kwijt en dat was ook nu blijkbaar het geval. We zaten buiten al tien minuten te wachten en er was nog steeds geen bediening gearriveerd. Omdat er weinig verandering in die situatie leek te gaan komen besloten we te gaan verkassen.

We verhuisden naar de een verdieping hoger gelegen bar „San Mig” waar we net wat te eten besteld hadden toen tot onze verrassing Lab binnen kwam wandelen, die behalve mijn collega ook een goeie vriendin van ons is. Verbaasd vroegen we wat die daar kwam doen en het bleek dat ze had afgesproken met Mappet, een oud-collega van mij, en ook een goeie vriendin. Toen we nog in Maleisië woonden en ik regelmatig in Manila op bezoek ging waren Lab en Mappet degenen die me tijdens iedere trip een avond mee op stap namen. Met Lab werk ik nog steeds samen maar Mappet is vorig jaar verhuisd naar Kazachstan en hoewel we contact zijn blijven houden had ik haar sinds haar afscheidsfeest niet meer gezien.

Grote verrassing dus toen ze ook de „San Mig” binnen kwam wandelen. Later op de avond kwam ook nog Kail binnen, ook een collegaatje, en het werd een heel gezellige avond. Behalve goed gezelschap was er ook live muziek, er speelden twee bandjes die precies de muziek maakten die wij mooi vinden. De Beatles, de Eagles, de Police en Tom Petty, om maar een paar voorbeelden te noemen, dus het ging erin als koek.

Het werd dus een onverwacht gezellige avond, en aan de „San Mig” gaan we vast de komende weken meer een bezoekje brengen!



Website van Willem en Riet