Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Condominiums

Botanika_Alabang

Riet en ik worden regelmatig lastig gevallen met sms-jes op onze telefoons waarin ons appartementen worden aangeboden. Hoe ze aan onze telefoonnummers komen weten we niet en helaas is er aan deze vervelende manier van adverteren hier ook heel weinig te doen. Het enige wat erop zit is goed lezen, want de tekst is vaak ook nog eens erg verwarrend, en vervolgens het bericht zo gauw mogelijk weggooien.

Een probleem met die berichten is dat ze heel vaak nogal persoonlijk overkomen. Ze beginnen vaak met "Hallo, mijn naam is..." en het lijkt er dan ook op of je een persoonlijk bericht krijgt. Handige methode, je moet erg goed uitkijken wat er staat want voor je het weet heb je ze uitgenodigd om je te bellen om verder te praten en dan kom je helemaal niet meer van ze af.

Er wordt ook behoorlijk agressief met appartementen geleurd in alle grote winkelcentra. Overal staan stands met heel vriendelijk mensen die je allemaal een folder in je handen proberen te drukken. Wij zijn als overduidelijke buitenlanders natuurlijk helemaal een gewild doelwit want wij hebben tenslotte allemaal de zin "Licht ons op want wij hebben toch geld zat!" op ons voorhoofd staan.

Een paar weken geleden raakten we in de San Mig pub aan de praat met een vriendelijke jongedame die, zo begrepen we uit het verhaal iets met meubels deed. Nu zijn we op zoek naar een paar nieuwe tuinstoelen en toen de jongedame de naam "Botanika" noemde en op onze vraag of dat met tuinmeubelen te maken had bevestigend antwoordde pakten we haar kaartje aan. We hoorden een tijdje niks totdat Riet van de week opeens sms-jes kreeg waaruit ze opmaakte dat er vandaag een soort mini tentoonstelling zou zijn van de door de jongedame aangeprezen meubels.

We besloten een kijkje te gaan nemen vanmiddag, maar ik had ondertussen al een beetje argwaan gekregen. De naam "Botanika" deed een belletje rinkelen, want ik weet dat aan de overkant van ons kantoor een appartementen complex gaat verrijzen met die naam. Er staat al een kantoorgebouwtje waar je informatie kunt krijgen over de te bouwen appartementen en waar ze zelfs compleet ingerichte model appartementen hebben zodat je kunt zien wat je koopt. Ik vermoedde toen ik hoorde dat de "tentoonstelling" in dat gebouwtje zou zijn dat we mogelijk voor iets anders uitgenodigd waren dan we dachten.

Riet deelde mijn wantrouwen niet en wilde toch gaan kijken. Aangekomen zagen we al gauw dat er totaal geen meubels te bekennen waren, en toen de jongedame ons hartelijk welkom heette bleek het dus wel degelijk te gaan om een verkooppraatje voor "Botanika" condominiums. Riet probeerde nog te vertellen dat we iets hadden verwacht met meubels maar dat kwam totaal niet aan. En dat dacht ik al want die meubels waar de jongedame over had gesproken waren de meubels waarmee je je nieuw te kopen condominium zou kunnen inrichten, dat kun je hier namelijk bij de koop meteen meenemen.

Of we nu te maken hebben met een verkooptruc of een gewoon misverstand weten we nog steeds niet, we zijn in ieder geval meteen vertrokken zonder te hebben genoten van het voor ons en alle andere genodigden gereed staande buffet...


Website van Willem en Riet