Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Effe boeken...

Boracay-20120322-001

Riet en ik willen in november nog een weekendje weg naar ons favoriete bounty-eiland Boracay en het afgelopen weekend zijn we op het Internet alvast een beetje aan het oriënteren geweest. Nadat we datums hadden geprikt heb ik een mailtje gestuurd naar het reisbureau wat we de afgelopen drie jaar regelmatig en tot onze tevredenheid hebben gebruikt voor onze boekingen.

 
Zoals gewoonlijk kregen we snel antwoord, maar dat was even schrikken. Ondanks dat november de goedkoopste tijd is was de prijs voor het door ons gekozen arrangement een heel stuk hoger dan de vorige keren toen we dezelfde reis boekten, veel hoger nog zelfs dan onze laatste boeking die viel in het dure seizoen. Ik nam snel contact op om naar alternatieven te informeren maar toen we die kregen bleken die nauwelijks goedkoper uit te vallen.
 
We besloten dus toch maar ons favoriete hotel te boeken volgens onze oorspronkelijke aanvraag, maar gistermorgen kwam er een akelige verrassing, het reisbureau mailde dat de prijs van het arrangement nog eens bijna vijftien procent omhoog was gegaan ten opzichte van de oorspronkelijke prijs!
 
Dat vonden Riet en ik toch te gortig en besloten de “aanbieding” van het reisbureau te laten voor wat het was en we gingen op zoek naar alternatieven. Het bleek al meteen dat als we direct bij het hotel zelf zouden boeken dat we een stuk goedkoper uit zouden zijn. Maar het werd nog mooier, want ik vond op notabene de Nederlandse hotel website van Expedia ons hotel voor een nog veel lagere prijs dankzij een aanbieding met twintig procent korting.
 
En zo hebben we dus een lang weekend in een hotel op Boracay geboekt... op een Nederlandse website!


Website van Willem en Riet