Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Afscheid

Afscheid_Christine_Cartwright_(Riet)_small

Als je een paar jaar op een project werkt in het buitenland dan leer je heel veel mensen kennen en je krijgt een uitgebreide kennissenkring. En omdat niet iedereen dezelfde tijd op een project werkt zie je behalve komen ook veel mensen gaan. Soms vertrekken mensen omdat hun werk voor het project erop zit maar af en toe vertrekken ze omdat ze ergens anders gaan werken.

 
Dat laatste is het geval met mijn collega Pete die aan het bureau naast dat van mij zit, hij heeft een andere baan aangenomen en keert terug naar Singapore waar hij werkte voordat hij naar ons project op de Filippijnen kwam. Zijn vertrek heeft ook gevolgen voor Riet want Pete’s vrouw Christine is een van haar beste vriendinnen en ze ziet haar dan ook met lede ogen vertrekken.
 
Vandaag organiseerden de Shell vrouwen een klein afscheidsfeestje voor Christine en nog een andere vrouw die ook vertrekt, Op dat feestje werd de bovenstaande foto gemaakt, Christine zit (voor de kijker) rechts naast Riet.
 
Verder was het vandaag een beetje een sombere dag wat het weer betreft, het heeft vanaf een uur of twaalf tot over vijven vanmiddag geregend. En dat is best bijzonder want sinds we terug zijn uit Nederland begin januari heb ik behalve een enkele bui ’s nachts en een enkel spettertje overdag geen regen meer gezien. Goed voor alles wat groeit dus, want daarvoor was een beetje regen hard nodig.


Website van Willem en Riet