Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar de halve finale!

Het was gisteravond even een afweging, kijken we eerst naar de wedstrijd van België tegen Argentinië en blijven we dan wakker voor de wedstrijd van Nederland tegen Costa Rica? Doen w tussendoor even snel een dutje? Of laten de eerste wedstrijd schieten, gaan wat vroeger naar bed en zetten dan de wekker voor de tweede wedstrijd?
 
De locatie van het WK is voor ons hier op de Filippijnen niet bepaald gunstig want alle wedstrijden zijn zonder uitzondering midden in de nacht. Om die rede hebben we ook behalve de wedstrijden van Nederland nog geen enkele andere wedstrijd gezien, en dat gaat ook niet gebeuren want zelfs voor de finale ga ik echt niet om drie uur ’s nachts op als Nederland daar niet aan mee doet.
 
Ook vannacht begon de eerste wedstrijd om twaalf uur terwijl Nederland pas om vier uur onze tijd zou beginnen. Riet besloot de wedstrijd van België te gaan kijken (omdat ze toch al nooit vroeg naar bed gaat) en dan op de bank een dutje te doen totdat Nederland zou beginnen. Ikzelf ging om elf uur gisteravond naar bed en zette de wekker op tien voor vier.
 
Toen ik wakker werd was Riet toch naar bed gekomen en was intussen zo diep in slaap dat ze met geen stok wakker te krijgen was. Ze mompelde nog wel dat België eruit lag maar maakte geen aanstalten om mee naar beneden om de wedstrijd van Nederland te gaan kijken. Ik heb nog twee pogingen gewaagd maar heb het toen de wedstrijd begon maar opgegeven.
 
Over de wedstrijd kan ik natuurlijk kort zijn want ik neem aan dat iedereen die heeft gezien. Gerechtigheid is geschied, zoals dat zo mooi heet, want een ploeg die niet wil voetballen verdient het ook niet om te winnen. Het fraaiste excuus voor de negatieve speelwijze van Costa Rica las ik op een sportpagina van CNN, je kunt het ze niet kwalijk nemen want het is maar een heel klein landje.
 
Hè? Volgens Wikipedia is Costa Rica zo’n twintig procent groter dan Nederland!


Website van Willem en Riet