Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer online

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk ben ik met niet eens al te veel moeite weer online. Nee, mijn laptop is nog steeds kapot maar we hebben de iMac van Riet nog en die gebruik ik nu ook. Normaal gesproken is er dan natuurlijk het probleem dat je alles way op de kapotte laptop staat kwijt bent maar ik heb bijna alles in dezelfde staat nu op de iMac.

Toen ik mijn laptop had gekocht heb ik vrij kort daarop een investering gedaan in de vorm van een nogal prijzig apparaat van Apple, een Time Capsule. Dat is een apparaat waarmee je een draadloos netwerk kunt opzetten maar waar ook een harde schijf in zit. Dat apparaat kun je koppelen aan je Mac en dan wordt er na het aanpassen van een paar instellingen regelmatig back-ups gemaakt van alles wat je op je Mac doet, zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Het resultaat zou dan moeten zijn dat je altijd terug kunt naar een vrij recente back-up van je Mac, zelfs op een andere Mac.

Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om dat uit te testen, en eigenlijk hoop je natuurlijk dat het nooit nodig is. Tot nu toe heb ik het ding alleen nog maar gebruikt voor het terughalen van bestanden die ik op de een of andere manier verziekt had, op zich al een heel erg bruikbare functie, maar het is nog nooit nodig geweest om echt alles terug te kopiëren, laat staan naar een andere Mac. En dat blijkt niet alleen erg goed te werken maar het is ook nog eens ontzettend eenvoudig. Er is op iedere Mac een programmaatje aanwezig wat je alleen maar hoeft te starten, je koppelt de iMac (het programma geeft dat zelf aan dus eigenlijk hoef je alleen maar op de knop te drukken) en vervolgens worden alle gegevens geladen.

Het klinkt allemaal erg technisch als ik het zo vertel maar het kostte echt heel erg weinig moeite. Vrijwel alles is nu op de iMac hetzelfde als het op mijn laptop was, ik moest alleen een paar dingen bijwerken waarvan de laatste back-up een dag of wat oud was. Maar verder is alles er, mijn mail, mijn programma’s, mijn foto’s, mijn muziek, en nu dus ook mijn website.

Nu alleen nog een nieuwe Macbook Pro...



Website van Willem en Riet