Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Op weg naar Miri

NAIA_004a

Vanmorgen heel erg vroeg ben ik vertrokken voor een werkbezoek aan Miri in Maleisië. Miri ligt in het oostelijk deel van Maleisië, in de provincie Sarawak wat het noordelijke deel is van wat vroeger het Indonesische eiland Borneo was.

 
Miri ligt betrekkelijk dicht bij de Filipijnen maar toch kost het bijna een dag reizen om er te komen. De oorzaak ligt simpelweg in het feit dat er geen directe vluchten zijn van de Filipijnen naar Miri en dat betekent dat de reis nogal omslachtig wordt, welke beschikbare optie je ook kiest. Zo zijn er mogelijkheden om naar andere vliegvelden in de buurt te vliegen vanaf Manila, zoals bijvoorbeeld naar Kina Kotabalu of de luchthaven bij de hoofdstad van Brunei, maar allebei die opties houden in dat er een lange rit met de auto gemaakt moet worden om uiteindelijk in Miri te belanden.
 
De optie die gebruikelijk is voor Shell mensen is, ook al vanwege het feit dat Shell het niet zo heeft op lange ritten met de auto, vliegen via Kuala Lumpur. Het vervelende van die optie is dat je eerst vanaf Manila vier uur in het vliegtuig zit naar Kuala Lumpur en daar een paar uur moet wachten op een vlucht naar Miri die ook nog eens dik twee uur duurt. En dat is helemaal vervelend als je je realiseert dat de vlucht van Kuala Lumpur naar Miri eigenlijk weer in de omgekeerde richting gaat want Miri ligt in feite halverwege Manila en Kuala Lumpur.
 
Omdat mijn vlucht naar Kuala Lumpur om tien voor zeven vanmorgen vertrok moest ik dus al om vier uur op, en dat na de barbecue van gisteravond. Gelukkig was er tijdens het wachten op de luchthaven van Kuala Lumpur ruim de tijd voor een ouderwets Maleis ontbijt, Nasi Lemak met Kip Rendang, en dat was dus de tweede keer deze week want vrijdagmorgen had ik dat dankzij de Shell dames ook al bij de lunch op kantoor.
 
Vanmiddag om vier uur waren we pas in het hotel, het inmiddels vertrouwde Marriott Resort, waar ik na het inchecken meteen door ben gegaan naar de Spa voor een ontspannende massage. Daar was ik wel aan toe, en later op de avond was er ook nog eens Nasi Goreng dus het is goed om weer in Maleisië te zijn!


Website van Willem en Riet