Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regen in KL

IMG_1664a

De lucht was vanmorgen betrokken toen ik opstond en het is de rest van de dag alleen maar erger geworden. De bewolking nam in de loop van de ochtend toe en het begon te regenen, eerst zachtjes maar tegen het eind van de middag veranderde het in een flinke stortregen. Van mijn plannen om lekker ouderwets door de stad te gaan banjeren kwam dus niet veel terecht. Gelukkig heb ik mijn openbaar vervoer kaart nog steeds die ik gebruikte toen we nog in KL woonden en na mijn saldo te hebben opgekrikt kon ik weer gebruik maken van de metro en de Monorail.

Er wordt op diverse plaatsen waar ik naar toe wilde flink verbouwd, met name in en rond Bukit Bintang, en het resultaat was dat ik al bij mijn eerste stop mijn oriëntatie helemaal kwijt was. Op alle monorail stations zijn ze nieuwe afscheidingen aan het aanbrengen langs de perrons en alles staat dus in de stijgers. Eenmaal uitgestapt zag het er dan ook niet meteen vertrouwd uit en ook buiten was alles anders. De Starbucks zat heel ergens anders en leek ook helemaal verbouwd, maar toen ik eenmaal zat met mijn bakkie zag ik pas wat er aan de hand was. Mijn gebruikelijke Starbucks zat aan de overkant, dit was een hele nieuwe...

Daarna ging het gelukkig beter en ik liep alle vertrouwde plekken af rond Bukit Bintang zoals Low Yat en het Pavilion. Omdat het inmiddels al flink regende kreeg ik het idee om naar de film te gaan, vooral omdat er in het Pavilion een luxe Gold theater is en daar draaide ook nog eens de nieuwe "Captain America" en toen was de keus gauw gemaakt.

Het biertje doen bij onze voormalige stamkroeg "Malone's" viel erg tegen. De bediening is droevig op dit moment, op geen stukken na wat we gewend waren en na een kwartier vergeefs te hebben gewacht op een ober om mijn tweede biertje te bestellen hield ik het voor gezien. Ik moest zelfs naar binnen om iemand te gaan zoeken bij wie ik kon afrekenen! Bij onze andere voormalige vaste hangplek, het Hardrock Café, was alles gelukkig nog wel bij het oude. De Nasi Goreng was nog steeds maagschroeiend heet en het tweede biertje is tijdens het Happy Hour nog steeds gratis.

Ondanks alles dus toch nog een redelijk geslaagde dag, alleen jammer van die regen...


Website van Willem en Riet