Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onstuimig

Tyfoon_Odette


Voor het vierde weekend op rij is het weer bar en boos, met niet alleen veel hevige buien maar ook nog eens veel wind. En dat is iets wat we helemaal niet gewend zijn want het waait hier normaal gesproken amper.

Het weer wat we nu hebben is het gevolg van Odette. Dat is de naam voor wat begon als een tropische depressie boven de stille oceaan maar die zich de afgelopen dagen heeft ontwikkeld tot wat zelfs een supertyfoon wordt genoemd. Gelukkig gaat het ergste aan ons voorbij want Odette trekt ten noorden van de Filipijnen langs in de richting van Taiwan en verder richting Hong Kong. Op dit moment bepaald Odette dus tijdens het passeren wel ons weerbeeld, met heel veel zware buien en heel veel wind.

En zelfs als Odette voorbij is getrokken zijn we nog niet klaar want op dit moment ontwikkeld zich boven de Stille Oceaan alweer de volgende tyfoon en die komt ook onze richting op. Rechts op het plaatsje zie je zelfs dat er diverse stormgebieden in ontwikkeling zijn. Het lijkt erop dat het nog een heftig staartje van het regenseizoen gaat worden…



Website van Willem en Riet