Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Laatste keer vroeg op

Canon-S120


Het is eigenlijk treurig maar ik was tegen vieren wakker, en dus precies op tijd voor de wedstrijd van Nederland tegen Brazilië, maar ik had geen zin om mijn bed uit te gaan. Ik heb me dus weer omgedraaid met de bedoeling gewoon door te slapen maar dat ging niet zo best, ik was min of meer klaarwakker. Tegen vijven besloot ik dan in vredesnaam de tweede helft maar te gaan zien, mede omdat ik in de tuin katten hoorde schreeuwen en negen van de tien keer zijn het die van ons die een indringer proberen te verjagen.

Na het binnenlaten van de katten nam ik dus toch maar plaats voor de tv en wat zag ik daar tot mijn niet geringe verbazing, een twee-nul voorsprong voor Nederland! Dat had ik niet verwacht aangezien ik ervan overtuigd was dat de Brazilianen op revanche uit waren voor de blamage tegen Duitsland en bovendien verwachtte ik daarbij niet weinig hulp van de scheidsrechter. Dat laatste was ook wel het geval zag ik al snel maar zelfs dat kon niet voorkomen dat Nederland de wedstrijd volledig in de knip had en hield, en zo werd de laatste wedstrijd van dit WK, althans voor mij, toch nog een mooi succesje.

Verder ben ik vandaag op pad geweest om een aankoop te gaan doen die ik al een tijdje van plan was. Tijdens de vakantie in China bleek weer eens hoe makkelijk het is om naast mijn spiegelreflex camera een klein handzaam dingetje te hebben wat je zo in je zak mee kunt nemen. Als we 's avonds op pad gingen om wat te eten had ik meestal geen zin om de hele santenkraam mee te zeulen en het Ixus'je van Riet is voor haar wel een handig handzaam cameliaatje maar het voldoet niet helemaal aan mijn eisen.

Ik ben dus al sinds de vakantie aan het speuren en de keus was ook al gemaakt, het moest een Canon worden (uiteraard) en wel een Powershot S120. Dat zegt behalve de kenners natuurlijk niemand wat maar laat ik het zo zeggen, er zit een lens op waarmee ik ook in heel donkere omstandigheden nog foto's mee kan maken en hij past in mijn zak, en dat zijn precies de twee criteria waaraan voldaan moest worden.

Het ding bleek hier ook nog eens een stuk goedkoper dan in Nederland en ik kreeg zelfs nog een aardig stukje van de prijs af met wat onderhandelen en met name door contant te betalen. Het had nog goedkoper gekund zelfs, maar dan moest ik zaken doen met een "tussenpersoon" die de "gegarandeerd nieuwe camera" persoonlijk kwam overhandigen op een afgesproken plaats. Dat is hier zo'n beetje het equivalent van de online winkels in Nederland, het schijnt overigens prima te werken want je kunt de koopwaar tenslotte inspecteren voordat de koop wordt gesloten, maar de paar advertenties waarop ik had gereageerd gaven geen sjoege, dus baande ik uiteindelijk toch maar in de "gewone" winkel.

Oh ja, en wat de katten betreft, ik vond nog een half opgevreten vogel op het terras...



Website van Willem en Riet