Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tweede dag in KL

Jalan_Cendana_001a

Gelukkig zag het er vanmorgen beter uit dan vanmorgen want hoewel het nog steeds bewolkt was scheen nu de zon tussen de wolken door.  Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een stevige wandeling te maken door onze ouwe buurt.

Rond ons appartement is er een heleboel veranderd. Het Cendana gebouw staat nu helemaal ingebouwd tussen verscheidene andere hoge flatgebouwen, en eigenlijk is de kant waar ons appartement zat er nog het beste afgekomen want daar heb je nog steeds een redelijk uitzicht over het Menara Park. Op de foto heb ik aangegeven wat ons appartement was. Het bruine gebouw rechts op de foto is het Renaissance Hotel waar wij op keken, en al die gebouwen links van ons flatgebouw stonden er toen wij er woonden nog niet.

Maar zo snel als ze sommige flats uit de grond stampen, zo langzaam gaat het af en toe op andere plaatsen. Tot mijn verbazing waren de twee flats aan de achterkant van ons flatgebouw, die al volop in aanbouw waren toen wij er woonden, na meer dan twee en een half jaar nog steeds niet klaar zijn. Toentertijd leek het erop dat het alleen nog een kwestie was van afwerken maar daar zijn ze blijkbaar nog steeds niet klaar mee en er woont dan ook nog steeds geen mens.

Het gebouw waar we op keken wat al tijdens mijn eerste bezoek in 2003 onafgebouwd in een soort van groen gaas was verpakt staat er nog steeds zo bij, ondanks de verhalen die we hadden gehoord dat er een projectontwikkelaar was gevonden die er wel brood in zag om het af te maken. Overal veranderingen dus, en dat gaf het merkwaardige gevoel dat alles enerzijds heel vertrouwd was en anderzijds toch ook weer niet.

Vanavond heb ik een bezoek gebracht aan onze vrienden Robbie en Inna en zelfs dat ging anders dan ik gewend was want ze bleken verhuisd. En dat niet alleen, ze hebben nu ook een baby en een hond...


Website van Willem en Riet