Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

In rep en roer

Katten_0005a

Dikke paniek vanmiddag bij ons in huis. We hadden vanmorgen boodschappen gedaan en vanwege het mooie weer besloten ons gemak er van te nemen. Riet ging in de tuin zitten en ik besloot een film te gaan kijken die ik al een tijdje heb liggen (voor de liefhebbers: "The Informant"). Op zich dus een rustige middag, totdat ik toen de film afgelopen was merkte dat de kleinste van onze twee katten nergens te bekennen was.

Nu is dat geen reden tot paniek want Estela had van de week ook al een uur naar Monster lopen zoeken en ze vond haar tenslotte achter de deur van een van de logeerkamers. Het leek dus een kwestie van gewoon even rondkijken maar ze was nergens te vinden. Beneden niet en boven ook niet, zelfs na een grondige inspectie waarbij zelfs onder en achter bedden (en deuren!) was gekeken.

Riet was inmiddels uit de tuin gekomen en keek nog eens waar ik ook al had gekeken en kwam tot dezelfde conclusie, Monster was nergens te vinden. De eerste conclusie was dat ze kans moest hebben gezien om naar buiten te komen, al moet ik zeggen dat ik absoluut niet snapte hoe dat dan gebeurd zou moeten zijn. Dat mag op dit moment nog niet want daarvoor zijn ze nog niet lang genoeg bij ons in huis. We liepen dus alle ramen en deuren na en vonden nergens een opening waardoor ontsnapping mogelijk zou moeten zijn.

Nu brak er toch lichte paniek uit want omdat we in huis helemaal niks hoorden dachten we dat ze dus toch op de een of andere manier buiten moest zijn gekomen. Riet ging de straten rondom ons huis af terwijl ik het huis nog een keer helemaal doorliep. En deze keer opende ik alle kasten en laden (en dat zijn er een heleboel), zelfs degene die we zelf vrijwel nog nooit open hadden gehad.

En wat denk je, net op het moment dat Riet weer binnenkwam opende ik de kast in de studeerkamer waar we onze boeken hebben opgeslagen. Daar had ik al zeker twee keer gekeken, maar nu besloot ik eens achter de boeken te kijken. En wie kwam daar overeind, zich lekker uitrekkend na waarschijnlijk een heerlijk dutje van een uur of twee...



Website van Willem en Riet