Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verstopte riolering

Het ene probleem is nog niet opgelost in ons huis of het volgende diende zich al weer aan, het lijkt wel of alles heeft besloten tegelijk te stoppen met fatsoenlijk te functioneren. Deze keer waren twee van de toiletten beneden het probleem, de riolering zat blijkbaar verstopt want bij het doortrekken (wat gelukkig plaatsvond tijdens het schoonmaken door Estela en niet na normaal gebruik) kwam het water door alle afvoergaten weer terug in de twee wc's.

Lekker dan, want deze week is het toevallig (of niet?) "Holy Week" en dat is de belangrijkste feestweek hier in het land, waarbij de meeste mensen vrij zijn en het openbare leven zo goed als stil ligt. Hulp zal die dagen dus moeilijk te krijgen zijn en ik voorzag al een paar vervelende dagen in het verschiet als het niet kon worden opgelost voor donderdag. Maar gelukkig, wat ik al hoopte bleek inderdaad het geval te zijn, we hadden nog een fles ontstopper in huis en ik heb meteen de hele inhoud van die fles in de afvoer gegooid in de hoop dat dat het probleem zou verhelpen.

En dat deed het want ik was net begonnen dit stukje te tikken toen er vanuit het toilet hiernaast opeens een hard gorgelend geluid klonk, en niet alleen uit het toilet maar blijkbaar uit alle afvoeropeningen un huis want Estela schrok zich rot in de keuken. Die dacht in eerste instantie dat er nog meer water uit de afvoer naar boven kwam, maar het geluid was zoals ik al hoopte het geluid van de verstopping die open schoot. Bij voorzichtig proberen bleek dat alles nu weer goed functioneert en hopelijk blijft dat ook zo de komende dagen want anders wordt het voor ons "Holy Shit Week"...

En ik zeg expres "we" want vanmiddag vertrekt Riet weer uit Nederland, als het goed is is ze op dit moment zelfs al onderweg hier naar toe. Ik kon haar nog net voordat ze vertrok het heuglijke nieuws overbrengen dus ze stapt in hopelijk met een beter gevoel in het vliegtuig dan na mijn eerste telefoontje van vanmiddag. Ze moest erg vroeg de deur uit want de taxi van de luchtvaartmaatschappij Emirates die haar op zou komen halen om haar naar Schiphol te brengen zou ervoor zorgen dat ze drie uur voor vertrek al op Schiphol zou zijn. Dat is blijkbaar verordening van de luchtvaartmaatschappij zelf, volgens de taxi chauffeur die belde om de afspraak te verifiëren.

Riet was er niet zo blij mee, maar och, er zijn vervelender dingen dan een poosje rondhangen in de business lounge, voorzien van natje en droogje. En anders zit ze toch thuis maar te wachten tot het moment van vertrek eindelijk is aangebroken. Hoe dan ook, morgenmiddag verwacht ik haar weer thuis.


Website van Willem en Riet