Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dim Sum

dim-sum


Nu Riet er niet is heb ik verschillende alternatieven voor het eten ‘s avonds. Het meest voor de hand liggende alternatief is uit eten gaan maar dat heb ik tot op vandaag nog niet gedaan. Het tweede alternatief is Estela laten koken, wat ze spontaan heeft aangeboden maar waar ik ook nog geen gebruik van heb gemaakt. Ik eet namelijk al drie dagen achter elkaar Chinees.

Maandagavond zijn Riet en ik naar Chinees restaurant P.F. Chang geweest en daar hebben we zoals gewoonlijk weer veel te veel besteld. We hebben de restjes, bestaande uit onder andere Hunan Beef en Kung Pao Chicken, in laten pakken en de bedoeling was dat ik dat dan dinsdagavond na het vertrek van Riet zou opeten. Maar omdat ik die avond trek in een Big Mac kreeg ben ik er woensdagavond pas aan begonnen. Het bleek ook nog genoeg voor gisteravond dus dat was twee dagen opwarm Chinees op rij.

En vandaag was er tussen de middag een lunch met de hele afdeling bij alweer een Chinees restaurant, Phoenix in het Bellevue hotel en het beste Chinese restaurant in Alabang. Nou pest je mij helemaal niet met Chinees, maar helaas werd er voor de hele groep Dim Sum besteld. Dat zijn allemaal kleine hapjes uit de Zuid-Chinese keuken, en eerlijk gezegd zijn die aan mij niet zo besteed. Ik vind het er zelfs al niet zo smakelijk uit zien, maar dat is persoonlijk zullen we maar zeggen.

Er was gelukkig nog genoeg wat ik wel lekker vind en dat betekende dus dat ik wat eten betreft vandaag alweer geen moeite hoefde te doen...



Website van Willem en Riet