Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eindelijk gelukt!

Van_Manila_naar_Dubai_2014-12-18_34


Riet en haar zus Ans zijn enorm close met elkaar, ondanks dat ze qua karakter hemelsbreed van elkaar verschillen. Het zal wel zoiets zijn als met magneten, tegengestelde polen trekken elkaar aan en dat gaat bij hen beslist op. Als wij op de Filipijnen zijn dan belt Riet haar zus minstens één keer per week, ook als ze eigenlijk niks nieuws te vertellen, maar gewoon om even met haar zus te kletsen.

De liefste wens van Riet is dan ook al zolang als we in het buitenland wonen dat Ans een keer naar ons toe komt. Dat is er door allerlei omstandigheden nog steeds niet van gekomen maar het ziet er naar uit dat dat nu toch recht gaat gebeuren, tot grote vreugde van Riet.

Het belangrijkste beletsel, de lange vliegreis met overstap, is weggenomen doordat Ans en nicht Joëlle (want die komt ook mee) op de heenweg kunnen meereizen met Martin en Sandra die tegelijk overkomen, en op de terugweg reist Riet met ze mee naar Nederland. Het was dus alleen nog een kwestie van de datums vaststellen en dat hebben we vandaag gedaan. We hebben bij Martin en Sandra thuis vanmiddag de vliegreizen geboekt bij Emirates, waarbij er dus een overstap wordt gemaakt in Dubai.

Het was voor Martin en Sandra trouwens nog een heel gepuzzel want die blijven niet hun hele vakantie bij ons, die wilden van de gelegenheid gebruik maken om ook nog een ander land in de regio te bezoeken. Na wat wikken en wegen werd gisteren besloten dat het Indonesië zou worden, maar daarvoor moesten er voor hen nog meer vluchten geboekt worden en dat moest uiteraard ook nog eens allemaal passen.

Maar het is gelukt om alles rond te krijgen en eind februari komt er dus alweer visite, hartstikke leuk!



Website van Willem en Riet