Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koud!

Bureau_17e_verdieping_ASB


Iedereen liep vandaag steen en been te klagen. Het was koud (zeiden ze) en de algemene verwachting was dat iedereen morgen wel met een snotneus rond zou lopen, of erger want het was echt weer om ziek te worden. Goed, de opleving van het weer gisteren was van korte duur, het werd in de loop van de ochtend zwaar bewolkt met mist en veel regen. En de temperatuur, dat was helemaal schrikbarend, kwam amper boven de 26 (zesentwintig!) graden uit. Kortom, het was een barre dag vandaag en iedereen was er zowat sacherijnig van.

Wat merk je daar nou van als je binnen zit zou je zeggen, maar daar zat waarschijnlijk ook de kneep. Er zijn al twee weken problemen met de airconditioning op onze verdieping en die zorgt ook voor een zoals een van mijn collega’s opmerkte ”Siberisch” klimaat. Ik kon het niet helpen dat ik in de lach schoot want ik heb toevallig in Siberië gewoond en ik kan naar eer en geweten meedelen dat ze geen idee had waar ze over praat. Maar goed, ik had het ook behoorlijk koud en ik heb dan ook de hele dag een vest aangehad wat ik vorig jaar voor dergelijke kantooromstandigheden had gekocht.

De berichten uit Nederland lieten zien dat er een flinke koude periode in aantocht is met misschien sneeuw maar zeker met ijs, en daar krijg ik als rechtgeaarde Hollander nog steeds de kriebels van. Schaatsweer! En voor het eerst voel ik een een steek van heimwee...



Website van Willem en Riet