Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Demonstratie

Manila_Pollution


Onze gasten uit Oz treffen het wel met het weer, het is al een week of wat geleden dat we zo’n mooie dag hebben gehad als vandaag. Een mooie dag voor Gillian en Heinrich dus om er op uit te trekken en daarvoor hadden we onze auto en Lito beschikbaar gesteld.

Als je Manila bezoekt dan moet je natuurlijk Intramuros, de oude ommuurde Spaanse binnenstad, gezien hebben en daar zijn ze dan ook geweest. De door ons aanbevolen rondrit door de wijk met een paard-en-wagen viel ook in de smaak dus dat deel van de sight-seeing was geslaagd.

Wat minder was de rit op Roxas Boulevard richting de Mall of Asia maar dat konden wij ook niet van te voren weten. Het bleek namelijk dat er een demonstratie van milieu-activisten was bij de Amerikaanse ambassade die direct aan de Roxas Boulevard ligt en dat zorgde ondanks het kleine aantal demonstranten (volgens de kranten “enkele honderden”, volgens Heinrich een stuk of twintig) voor een behoorlijk verkeerschaos. Nou ja, eigenlijk hoort dat ook bij Manila, want als er geen demonstratie is dan is het wel wat anders wat voor een puinhoop in het verkeer zorgt.

En wat die demonstranten betreft, waarom ze nou perse voor de Amerikaanse ambassade gaan demonstreren voor het milieu is me een raadsel. Want als ze echt zo begaan zijn met het milieu dan moeten ze eerst maar eens gaan protesteren tegen de Jeepneys en de andere bussen die voor het overgrote deel verantwoordelijk zijn voor de enorme luchtverontreiniging boven Manila...



Website van Willem en Riet