Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onderhoud aan het huis

The_Day_After_Yolanda_2013_11_09_0016a


Op 4 november was het op de kop af twee jaar geleden dat we in onze huidige woning zijn getrokken en aangezien we een huurcontract hadden voor twee jaar moest het contract worden verlengd, tenzij we natuurlijk de voorkeur zouden geven aan een ander huis. Maar omdat wij hier prima zitten en heel erg naar ons zin hebben we de onderhandelingen in gang gezet om het huurcontract te verlengen.

Gelukkig hoeven we die onderhandelingen niet zelf te doen, daar krijgen we hulp voor van een bedrijf wat onder andere daarvoor is ingehuurd door Shell Philippines. Dat bedrijf had gelijk aangegeven dat dit een mooi moment was om een eisen en wensen pakket te gaan samenstellen, want de eigenaars zijn over het algemeen erg toeschietelijk als het er om gaat een huurder te behouden en zeker als het een Expat is die voor Shell Philippines werkt want die zijn goed van betalen.

We zijn dus rond gegaan in het huis en hebben een hele lijst opgesteld met dingen die we graag gerepareerd of aangepast willen hebben. Geen grote dingen, maar bijvoorbeeld de kapotte afvoer van het bad, slecht sluitende kastdeurtjes en loszittende wandtegels in onze badkamer zijn dingen die we graag gerepareerd willen zien. Daarnaast zijn er nog wat kleine dingetjes die gewoon te maken hebben met achterstallig onderhoud. Alles is keurig op een lijstje gezet wat naar Meneer Santiago, onze huisbaas, is gestuurd.

Meneer Santiago heeft er geen gras over laten groeien. Na zelf op inspectie te zijn geweest heeft hij hulptroepen onze kant op gestuurd die al onze wensen, en zou te zien zelfs nog wat meer, moeten gaan inwilligen. Wij vinden het prima want zoals gezegd hebben wij helemaal geen zin in een verhuizing, maar wij hebben dan ook geen reden tot klagen. Dat in tegenstelling tot heel wat collega's die vanwege langdurige klachten na het verlopen van hun huurcontract besloten te gaan verkassen.

Pas nog is een collega van mij verhuisd vanwege langdurige problemen met de elektriciteit en hij was dat zo zat dat hij besloot een ander huis te zoeken. Er staan hier zat huizen te huur en een ander huis vinden is dan ook helemaal geen probleem, en dat weten de huisbazen ook en vandaar dus de toeschietelijkheid als je nog wat wensen hebt.

Vandaag is er bij ons in ieder geval al een groep schilders bezig geweest om ons hek te verven. Dat stond niet eens op ons lijstje, dus dat is mooi meegenomen al is Riet geloof ik niet helemaal te spreken over de kleur. Ja, want daar hadden we dan blijkbaar geen inspraak in, dat dan wel weer.

En na het zien van al die prachtige foto's van mijn schoondochter op Facebook moet ik toch zelf ook maar weer eens wat moois laten zien. Vandaar vandaag een mooi plaatje (al zeg ik het zelf) van onze kleine Monster...



Website van Willem en Riet