Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

…en weer terug aan het werk

Het meest vervelende van een paar dagen weg van het werk te zijn geweest is altijd de hoeveelheid emails die er op je wachten tot je terug bent. Meestal spendeer ik dan ook zo’n beetje een halve tot een hele dag, afhankelijk van hoe lang ik ben weg geweest, met het doorlezen van al die emails. Vandaag was dat niet anders en hoewel op zich de hoeveelheid nog wel meeviel, ik was tenslotte maar twee dagen weg geweest, zaten er wel een paar belangrijke tussen.

Vorige week is er namelijk een hele belangrijke beslissing gevallen, het contract met de scheepswerf die het nieuwe platform moet gaan bouwen is getekend. Het selectie proces voor die werf ging tussen drie kandidaten, alle drie op de Filipijnen en op twee verschillende locaties. Voor een aantal collega’s, die gedurende de bouw van het platform op de werf zullen gaan werken waren het dus extra spannende weken want de vraag was waar ze naar toe zullen gaan verhuizen. Zou het Batangas worden, twee uur ten zuiden van Manila, of toch een van de twee werven in Subic, op ruim drie uur te noorden van Manila?

De voorkeur was toch wel Subic want dat is een stuk plezieriger omgeving dan Batangas. De werf daar lag nogal afgelegen en bovendien heeft Batangas qua veiligheid niet zo’n goeie naam. Tot vreugde van de collega’s werd het uiteindelijk toch een van de twee Subic werven, iets wat heel erg lang vanwege de commerciële belangen geheim werd gehouden en eigenlijk pas vrijdag een week geleden werd officieel medegedeeld welke werf het was geworden.

Voor mij betekent het dat er nu een paar hele drukke weken zijn aangebroken want ik ben mede verantwoordelijk voor het regelen van alle computerinfrastructuur op de gekozen werf. Er moeten tussen de vijftig en zestig mensen komen te werken en die moeten allemaal een pc hebben en een netwerkaansluiting, en dat netwerk moet bovendien ook nog een gekoppeld worden aan het Shell netwerk. Er moet dus het een en ander besteld en aangelegd gaan worden, op zich niet zo sensationeel maar we moeten alles op 1 oktober klaar hebben want dan gaan de eerste mensen beginnen op de werf. Het zal een hele toer worden om dat voor elkaar te krijgen, maar veel voorbereidend werk is gelukkig al gedaan. Het grootste probleem was dat we niet met de IT mensen van de werf konden en mochten praten zolang het contract niet getekend was, en omdat we niet eens wisten welke werf het zou worden konden we ook niet stiekem alvast een beginnetje maken.

Het wordt dus druk de komende tijd, ook al omdat Riet en ik in de periode tussen nu en oktober onze vakantie hebben gepland...


Website van Willem en Riet