Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Outpost Kerstlunch

Outpost_kerstlunch_2012


De komende weken stikken we van de feesten. Dat is ieder jaar zo hier rond deze tijd, alles en iedereen organiseert feesten voor de Kerst en om iedereen de gelegenheid te geven ze allemaal te bezoeken doen ze dat flink gespreid.

Vandaag had Riet al de eerste, de Kerstviering van Shell Outpost voor de vrouwen. Om even over tienen vanmorgen was het verzamelen bij ons kantoorgebouw vanwaar de dames met een bus naar het Mandarin Hotel in het centrum van de stad werden vervoerd. Het zijn blijkbaar altijd dezelfden die naar bijeenkomsten van Outpost komen dus het was een gezellig clubje bij elkaar. Er werden lootjes getrokken om de meegebrachte cadeautjes te verdelen, er was een heerlijke lunch en er was…Karaoke! Ik kreeg er op mijn werk zelfs een sms-je van Riet over ( ″Nee he, kareoke″ ) en een uurtje later nog een ( ″Nog meer kareoke″ ), ze was er duidelijk niet blij mee. Maar afgezien daarvan was het heel gezellig geweest zei ze, en dat blijkt wel want ze was om over vijven pas thuis.

Zelf had ik eigenlijk ook mijn eerste Kerstviering moeten hebben van het bedrijf Brunel, een soort uitzendbureau voor hoger opgeleid personeel. Daar heb ik de laatste tijd nogal wat zaken mee gedaan, en dat was voor hen een reden om me uit te nodigen op hun Kerstviering. Alleen een beetje jammer dat de uitnodiging vanmiddag om tien voor vijf pas bij mij binnen kwam. Dat ging dus niet meer lukken.

Maar het geeft niet, er komt nog meer. Volgende week donderdag is er de Kerstviering van ons Project team, vrijdag de 7e december is er de Kerstviering van het bedrijf Fluor (waar ik ook niet naar toe kan omdat ik dan in Subic zit, maar daarover later meer), en de 13e december is er nog het grote Shell Philippines Kerstfeest. Tussendoor hebben we nog de nodige feestjes, te beginnen morgenavond met een barbecue bij mijn baas, en er zijn zo nog de nodige feestjes in voorbereiding.

En of al die Kerstvieringen nog niet genoeg zijn, de dames zijn alvast begonnen om plannen te maken voor een gezamenlijk feest op Oudejaarsavond. En we zijn nog niet eens aan het eind van November!



Website van Willem en Riet