Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Concert tickets

SM Southmall


Sinds dat concert van Joe Bonamassa twee weken geleden heb ik aardig de smaak te pakken gekregen, en zeker nu ik een maat heb om mee te gaan. Ik ben maar eens in de concert agenda van Manila gedoken en kwam daar wat opmerkelijke dingen tegen. Wat dachten jullie (ik richt me nu tot de ouderen onder ons) van de Zombies en America? Nooit gedacht die nog eens tegen te komen en zeker niet op zo’n afgelegen plek als de Filipijnen.

Niet mijn pakkie an overigens dus die beide concerten laat ik maar aan me voorbijgaan maar wat me wel meteen aantrok was een concert in november van Mike Portnoy, de voormalige drummer van Dream Theater, die naar Manila komt met een band die verder bestaat uit Billy Sheehan, Derek Sherinian en Tony Macalpine. De liefhebbers onder ons zitten bij het noemen van deze namen ongetwijfeld al te watertanden; ik dus ook en ik heb meteen kaarten geregeld voor mijn maat Phil en mijzelf.

En geloof het of niet, maar dat was ook meteen de eerste keer dat hier op de Filipijnen iets soepel ging! Het bureau wat hier de tickets verzorgd heet SM Tickets en ze hebben de mogelijkheid om online te bestellen met credit card betaling. Ik hield mijn hart vast maar dat was totaal onnodig. Ik kon keurig selecteren waar ik wilde zitten, de betaling ging vlot en de voucher voor de tickets kwam ook nog eens keurig aan via e-mail.

Het enige was dat ik nog wel naar een SM Cinema moest om de voucher in te wisselen voor de echte tikets, en dat heb ik vanmorgen gedaan. Daarvoor gingen Riet en ik naar de dichtstbijzijnde SM Mall en dat is de SM Southmall in Las Piñas, niet ver van onze village. Ik was daar nog nooit geweest en ik moet eerlijk zeggen, ik was aangenaam verrast toen bleek dat deze Mall een hypermodern winkelcentrum was. En dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht want Las Piñas is nou niet bepaald een model woonwijk.

Riet wist dat al zei ze, want die was er al weer geweest met een van haar vriendinnen. Tuurlijk...



Website van Willem en Riet