Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Website weer verplaatst

Hopelijk hebben jullie er niet al te veel van gemerkt maar er is ten aanzien van mijn website weer het een en ander gewijzigd. Ik moest noodgedwongen een maand geleden overstappen naar een andere oplossing om mijn website onder te brengen. Martin had een oplossing geregeld door thuis een server op te tuigen waarop ik mijn website kon draaien en dat leek in eerste instantie prima te voldoen.

Het bleek echter de afgelopen maand dat er wat problemen optraden. Als iemand een fotoserie op mijn website bekeek dan had Martin thuis vrijwel geen internet verbinding meer omdat mijn website dan de verbinding vrijwel helemaal opslokte. Ook in zijn algemeenheid was de snelheid van het laden van de pagina’s niet zo snel als verwacht. Allemaal zaken waar weinig aan te verbeteren valt omdat we thuis nu eenmaal via KPN aan het internet zijn gekoppeld en daardoor te maken hebben met de normale beperkingen van een „thuis aansluiting”. De verbinding is simpelweg niet bedoeld voor een complete server oplossing, daarvoor moet je eigenlijk een veel duurder abonnement voor afsluiten.

Ik besloot dus om toch maar een andere oplossing te gaan zoeken en die was al snel gevonden bij hetzelfde Amerikaanse bedrijf waar ik tijdens ons verblijf op Sakhalin ook mijn website al had ondergebracht. De afgelopen twee weken ben ik daarmee aan het testen geweest en het afgelopen weekend is mijn website overgezet. Daarbij is de website af en toe onbereikbaar geweest maar alle problemen zijn nu opgelost.

Er verandert overigens voor mijn bezoekers niets, het adres van de website blijft gewoon www.wvdk.nl. Maar dat weet je al want anders zat je nu deze pagina niet te lezen...



Website van Willem en Riet