Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voedselhulp op de Dump Site

riet_met_kind_2


Vrijdag vandaag en dat betekent om de twee weken een bezoek aan de Birthright School in het dorpje wat geen naam heeft omdat het eigenlijk geen dorp is. Het wordt aangeduid als de „Dump Site” omdat het gelegen is op een vuilnisbelt. Vanwege de ernstige situatie had ALIG besloten om deze keer niet alleen de school maar zoveel mogelijk mensen te eten te geven.

Dat zijn een heleboel monden om te voeden en dus was Riet al twee dagen met de andere ALIG vrijwilligers in de weer geweest om groente te snijden en andere voorbereidingen te treffen. Vanmorgen vroeg werd er al begonnen met het koken van de rijst in enorme rijstkokers en toen alles klaar was gingen ze naar de Dump Site om het eten uit te delen.

Riet had haar fototoestel meegenomen om foto’s te maken maar voelde zich toen ze er was zo bezwaard dat ze het in eerste instantie niet aandurfde. Ze werd overgehaald om het toch te doen met het simpele argument dat de mensen van de Dump Site het helemaal niet erg vonden, sterker nog, ze vinden het leuk om op de foto te gaan en gaan er zelfs uitgebreid voor zitten. Door de drukte rond het uitdelen van het eten zijn het niet zo heel erg veel foto’s geworden maar toch genoeg om een indruk te geven van de voedselhulp en het leven op de Dump Site. Je kunt de foto’s bekijken op de pagina ″Foto’s″ (de link staat rechts bovenaan deze pagina).

En het heeft niet veel gescheeld of ik had een pleegkind gehad...



Website van Willem en Riet