Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

BF Homes

BF_Homes_0003a


We kijken behalve nieuwszenders eigenlijk weinig televisie maar films en series kijken we des te meer. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe series en hoofdzakelijk voor mij films. En daarbij zijn wij niet de enigen want alle buitenlanders doen zo ongeveer hetzelfde. Wij halen onze films en series hoofdzakelijk uit Nederland, al dan niet via de officiële kanalen, maar soms zitten we zonder nieuwe voorraad en dan kijken we hier rond.

Er zijn zat winkels waar ze CD's en DVD's verkopen maar het aanbod is hier nogal mager wat variatie betreft. Veel series zijn hier niet verkrijgbaar en bovendien verkopen alle winkels zo'n beetje hetzelfde dus het heeft weinig zin om alle winkels af te lopen (al doen we dat natuurlijk wel).

We hadden al een tijdje geleden gehoord dat er hier vlak bij in de buurt in een wijk met de naam "BF Homes" winkeltjes zouden zijn waar ze DVD's en zelfs Blueray's verkopen voor een zeer vriendelijke prijs. Vanmorgen ging ik maar eens op zoek samen met collega Derek en zijn vrouw Anne. Lito wist zoals gewoonlijk de weg en hij zette ons af in BF Homes waar de winkels zijn.

Het viel meteen op dat het er hier veel "Aziatischer" uitzag dan wat wij gewend zijn in onze luxe wijk Alabang, maar omdat we daar alledrie inmiddels aan gewend zijn hadden we daar geen problemen mee. Geen luxe winkels hier dus maar meer die van het rommelige soort waar ik persoonlijk dol op ben.

Na de koffie bij de uiteraard ook hier aanwezige Starbucks wandelden we rond op zoek naar de winkeltjes met de handelswaar waar wij naar zochten maar we vonden niks. Navraag leverde in eerste instantie ook niks op want we werden wel keurig doorverwezen maar naar een winkel die computerspullen verkocht, en dus alleen onbespeelde DVD's.

We waren eigenlijk al op weg terug naar de auto toen we vlak bij de plek waar die geparkeerd stond een gebouw zagen met daarop in grote letters "Good Sheperd Bazaar". Ik zei nog dat je in een gebouw met zo'n naam toch eigenlijk geen illegale handel zou moeten aantreffen maar het bleek wel degelijk de plek te zijn waar we naar zochten. Het stikte er bij navraag van de winkeltjes waar DVD's worden verkocht, alleen was er wel een probleempje want ze gingen allemaal pas om drie uur 's middags open en het was op dat moment pas half een...

We hadden geen zin om twee en een half uur te wachten, dus we hebben wel gevonden wat we zochten maar we moeten op een ander tijdstip nog maar eens terug.



Website van Willem en Riet