Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verhaal in De Rijnsburger

Foto uit De Rijnsburger

Riet had naar aanleiding van haar bezoek aan het eiland Leyte een verslag geschreven van wat ze daar allemaal had gezien en meegemaakt. Normaal gesproken moet ik altijd flink zeuren als ik haar eens een keer een stukje wil laten schrijven maar deze keer ging het helemaal vanzelf. Nog helemaal vol van haar belevenissen nam ze zelf spontaan plaats achter haar PC en dat leverde een prachtig stuk op wat ik op onze website heb geplaatst.

 
Maar Riet wilde meer met haar stukje, want voor alles wilde ze graag aan het thuisfront laten weten dat hun geld goed terecht was gekomen. De mensen in Rijnsburg en Katwijk hadden zo hun best gedaan met die spontane inzamelactie, en hoe vaak hoor je niet achteraf verhalen dat er van de bedoelde hulp weinig of niets terecht is gekomen. Vandaar dat Riet besloot om haar stukje met een flink aantal foto’s naar "De Rijnsburger" en "De Katwijksche Post" te sturen.
 
Al snel kreeg ze een mailtje terug van de redactie dat ze zeker iets met het verhaal gingen doen en twee weken geleden toen ze nog in Nederland was kon ze daarvan het resultaat zien. In allebei de kranten stond pagina-groot Riet’s verhaal (waar maar weinig aan versleuteld was, wat op zich al een groot compliment is) met een paar foto’s. Bovenaan de pagina stond het woord “bedankt” en de titel van het verhaal was “Een jaar later...”.
 
Riet is begrijpelijk erg blij met het verhaal, en dan met name omdat ze zo kan laten zien dat er goeie dingen met het geschonken geld zijn gebeurd en dat er dankzij alle gulle gevers een paar mooie dingen tot stand zijn gekomen. Ik heb het hele artikel ingescand en als je wilt kun je het dus nalezen op de nieuwe pagina "Bestanden" op deze site. Behalve via de hiervoor aangegeven link kun je daar ook komen door rechts bovenaan deze pagina op "Bestanden" te klikken.
 
Jammer alleen weer natuurlijk dat mijn achternaam weer eens verbasterd werd. Ik zal me er voor deze keer niet druk over maken...


Website van Willem en Riet