Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Fort Bonifacio

IMG_0013a


Ondanks het mooie weer was het toch niet echt een vrolijke dag voor ons want vandaag was de begrafenis van Tante Cobie en daar moesten we de hele dag aan denken.

We zochten wat afleiding door een kijkje te gaan nemen bij Fort Bonifacio, een hypermoderne wijk in Manila niet ver van Makati. De naam van deze wijk komt van een vroegere legerplaats op die plek, Fort Andres Bonifacio, gelegen in de stadswijk Taguig City. In 1995 is men begonnen met het ontwikkelen van dit gebied er is een moderne wijk ontstaan met heel veel hoogbouw.

Na enig zoeken, omdat de routeplanner je nooit op de juiste plaats brengt als je geen exact adres hebt vonden we wat we zochten. Eerst wandelden we door een parkachtig gedeelte met veel winkels en restaurantjes, daarna gingen we naar het grote winkelcentrum “Market! Market!” waar eens te meer bleek dat ook een arm land als de Filippijnen nog zat mensen heeft die geld hebben te spenderen. Heel veel geld zelfs, want toen we terug wandelden naar de auto zagen we zelfs een Lamborghini dealer.

Dit alles stond in schril contrast met de rest van Taguig City. Toen we richting Fort Bonifacio reden zagen we langs de weg kilometers lange krottenwijken, wrakke bouwsels van hout, ijzer, soms zelfs van steen, met voornamelijk golfplaten daken. Helaas kon ik vanuit de auto geen foto’s maken omdat ik zelf reed maar ik hoop dat binnenkort een keer te doen om de andere kant van de Filippijnen in beeld te brengen.



Website van Willem en Riet