Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Droog (nou ja, bijna)

Katten_0002a

Niet te geloven maar het was vanmorgen droog toen ik wakker werd. Het was nog wel steeds bewolkt met een waterig zonnetje maar er was hier en daar blauw te zien dus het leek er op dat we eindelijk verlost waren van de enorme wateroverlast veroorzaakt door de passerende supertyfoon Odette.

Het openbare leven komt ook weer op gang en dat heeft dus twee dagen vrijwel stil gelegen. Eigenlijk kwam het gisteren in de loop van de dag al weer op gang maar veel wegen waren nog steeds overstroomd en veel mensen konden nog steeds niet naar hun werk. Vandaag was het weer gelukkig een heel eind verbeterd aal vielen er af en toe nog wel buien, alleen waren die lang niet zo hevig als die van de afgelopen dagen. Eigenlijk is er de afgelopen dagen maar één bui gevallen, alleen duurde die van vrijdag tot gisterochtend.

Het zal wel een tijdje gaan duren voor al het water weer weg is en alles een beetje droog. Het enige waar we geen omkijken naar hebben gehad was het zwembad, dat is tot de overlooprand gevuld…

Oh ja, en ik had het zondag over het voetbal op TV, uitgezonden door Fox Sport. Het wordt zelfs nog mooier want gisteravond ontdekte ik bij toeval tijdens het zappen dat we ook ESPN Sport hebben en die zenden ieder dinsdagavond een uur lang de samenvattingen van de Nederlandse Eredivisie uit om half negen, en ze herhalen dat nog eens om half elf. En dat allemaal in HD, hoe is-ie?

En vandaag maar weer eens een fotootje van onze katten, die al die regen ook maar niks vonden en de hele dag samen lagen te pitten. Als ze tenminste geen gekkenhuisje aan het spelen waren...


Website van Willem en Riet