Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Paspoort voor Riet

Vandaag was voor mij de eerste gewone werkdag van de week na twee dagen thuis gewerkt te hebben, en ik moet zeggen dat het toch wel merkwaardig is om op woensdag een maandaggevoel te hebben.

Navraag bij collega's leerde dat iedereen de tyfoon redelijk goed had doorstaan, er was weinig schade en ook de wateroverlast was meegevallen, zelfs de verwachte problemen op de wegen waren er niet. Al met al dus een goeie afloop van wat toch wel een spannende week is geweest.

Afgelopen maandag was het bericht al binnengekomen dat het nieuwe paspoort van Riet klaar lag op de Nederlandse Ambassade om opgehaald te worden, maar vanwege de tyfoon kon dat gisteren niet dus werd het vandaag. Riet heeft nu haar nieuwe paspoort en daarmee zijn mogelijke problemen rond haar reis naar Nederland opgelost.

Het punt was namelijk dat Riet's ouwe paspoort weliswaar nog tot 2 juni volgend jaar geldig was, maar aangezien we op 6 januari uit Nederland terug zouden komen betekende dat dat bij aankomst in Manila haar paspoort net geen zes maanden meer geldig was. Dat is wel een vereiste om het land binnen te mogen komen en aangezien we niet wisten hoe moeilijk ze hier zouden doen over die paar dagen (waarschijnlijk heel erg moeilijk) leek het ons verstandiger om van te voren een nieuw paspoort te regelen.

Het werd nog even spannend omdat de levertijd voor een nieuw paspoort opeens geen vijf dagen meer was zoals bij mij maar twee weken, en daar kwam natuurlijk al die heisa met die tyfoon ook nog eens tussendoor. Maar het is uiteindelijk toch gelukt en Riet kan zaterdag met een gerust hart op pad, ook al omdat de weerberichten geen onaangename verrassingen voor het weekend in petto hebben.

Het is wel te hopen voor mij dat die nieuwe tyfoon niet besluit om de Filipijnen uitgerekend volgende week donderdag met een bezoek te vereren...



Website van Willem en Riet