Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Antenne perikelen

Het is niks dat we onze hulp een beetje wilden verwennen met een klein televisietje, maar het is dan natuurlijk ook handig als ze er wat op kan zien. Omdat onze kabelaansluiting ten eerste aan de andere kant van het huis zit en die ten tweede blijkbaar niet te splitten is besloten we het eens met een antenne te proberen. Die kosten je hier ook al de kop niet (ongeveer een tientje) dus dachten we dat als het niks is dan kunnen we altijd nog verder kijken.

Ik besloot (stom natuurlijk) om het te proberen met een antenne voor binnengebruik. Gisteravond deed ik daar de eerste test mee en het resultaat was nul komma nul. Het automatische zoekprogramma kon via de antenne geen enkele zender lokaliseren. Nu zitten er ijzeren roosters voor alle ramen dus ik dacht misschien is dat het probleem, maar toen ik de antenne naar buiten verplaatste was het resultaat hetzelfde. Het was volgens de winkel de beste die ze hadden voor binnengebruik, dus ik besloot het waardeloze ding dan in vredesnaam maar te gaan omruilen voor een buitenantenne.

Dat ging zonder moeite, maar nadat ik de hele middag bezig was geweest om te proberen de kabel aan de antenne te bevestigen gaf ik het op. De moer om de kabel vast te zetten wilde simpelweg niet koppelen aan de bevestiging van de antenne, maar ik kon niet uitmaken of de schuld lag bij de schroefdraad van de bevestiging of bij de kabel. Hoe dan ook, ik kon dus weer terug naar de winkel waar de antenne werd omgeruild voor een exemplaar waarvan de koppeling wel werkte, en om dat zeker te weten liet ik ze dat even demonstreren in de winkel.

Thuis gekomen sloot ik de boel aan en inderdaad, er werden nu verscheidene zenders gelokaliseerd maar de kwaliteit was wel sterk afhankelijk van waar de antenne zich bevond. We moesten dus een beetje proberen op verschillende plekken en de antenne zit nu op een waterleidingpijp bevestigd die op de buitenmuur zit. Voor het mooie zou hij hoger bevestigd moeten worden, op de dakrand of zo, maar dat ga ik dus mooi niet zelf doen. Ik wacht wel tot ik daar een mannetje voor vind…



Website van Willem en Riet