Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Big Mac menu

McDonalds_Drive_Through_Commerce_Ave

Riet heeft af en toe trek in een Big Mac in plaats van uit eten te gaan en dat was vanavond weer eens het geval. Nou zitten hier in de buurt twee McDonaldsen en die hebben allebei een drive-through zodat je vanuit de auto kunt bestellen. Dat doe je bij een soort van praatpaal, je betaalt vervolgens om de hoek bij het eerste raam en krijgt je bestelling aangereikt vanuit het tweede raam. Het is net als met de Big Mac zelf, overal ter wereld hetzelfde principe.

Ik ga altijd na de nieuwste van de twee restaurants langs Commerce Avenue, de weg die langs onze Village loopt want bij het oudste restaurant was het namelijk altijd een hele toestand om te bestellen. Nou zul je zeggen, kan het nog makkelijker dan bij McDonalds maar bedank dat dit de Filipijnen zijn, hier is niks eenvoudig.

Als je gewoon een standaard menu besteld is er niks aan de hand maar dat doen wij nooit. Riet wil wel de Big Mac en de patatjes maar hoeft de Cola niet, en ikzelf neem meestal alleen een Big Mac of soms nog een gewone hamburger erbij. Ja, en dat snappen ze niet. Ik heb talloze keren geprobeerd de bestelling zoals we die willen hebben door geven bij restaurant één maar het ging altijd mis. En zelfs als ik dacht dat het goed ging kwam er thuis altijd heel wat anders uit de bruine zakken dan ik had verwacht.

Toen restaurant twee werd geopend ben ik dus meteen geswitcht en wat denk je, daar werken een paar slimme meiden die wel doorhebben wat je bedoeld. Kijk, bepaalde dingen werken gewoon in het algemeen niet. Ik bestel voor Riet nooit meer een menu zonder de Cola, dat heb ik opgegeven. Toen ze vanavond dan ook weer als bestelling een Big Mac met allen patatjes opgaf zei ik dan ook meteen dat dat dan een menu werd dus met de Cola. Dat scheelt al een heleboel ellende bij de praatpaal.

Maar het belangrijkste wat ze daar wel door hebben is het concept van alleen een Big Mac zonder wat erbij, en daar gaat het nou net om.


Website van Willem en Riet