Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Electronische boarding pass

KL_vanuit_Le_Meridien_Panorama

De training annex workshop zat er vandaag al weer op. Het was wat mij betreft een heel geslaagde week want behalve dat de behandelden onderwerpen op zich al leerzaam waren is er ook heel wat afgediscussieerd. Dat kan ook moeilijk anders wanneer je specialisten uit een bepaald vakgebied bij elkaar zet maar er was een hele goeie wisselwerking waarbij iedereen zijn eigen ervaringen kon inbrengen en daar heb ik eigenlijk nog het meest van opgestoken.

Vanmorgen dus een laatste blik op KL vanuit het Le Meridien hotel (zie foto) en vanmiddag om half zes was mijn vlucht terug naar Manila. Om een uur of kwart over drie vertrok ik met twee collega's die een vlucht rond dezelfde tijd hadden vanuit Cyberjaya per taxi naar de luchthaven KLIA.

Ik had van al online ingecheckt en voor het eerst had ik deze keer mijn boarding pass niet geprint maar naar mijn mobiele telefoon laten sturen. Robin had dat voor ons dagtripje naar London in augustus ook gedaan en aangezien dat allemaal prima ging wilde ik het toch ook eens proberen. Misschien raar dat ik als IT-er zo laat aan dat soort dingen ga meedoen maar mijn ervaring is simpelweg dat ze in het Verre Oosten vaak achter lopen met dat soort technologiën.

Zo weet ik absoluut zeker dat het In Manila niet werkt, daar zijn ze nog niet eens zover dat ze een zelf geprinte boarding pass accepteren. Maar ik had het idee dat het op de luchthaven van Kuala Lumpur waarschijnlijk wel goed zou gaan, want waarom zou Malaysia Airlines anders die mogelijkheid bieden, nietwaar.

Het werkt op zich hartstikke goed, je geeft aan bij het online inchecken dat je je boarding pass naar je mobiel wilt laten sturen, je ontvangt dan een mail op je telefoon met een link en als je daarop klikt laadt er een elektronische versie van je boarding pass automatisch op je mobiel.

Als je een iPhone hebt is er ook nog eens een App die "Passbook" heet die speciaal voor dit soort dingen is gemaakt en je kunt je boarding pass daarin dus makkelijk opslaan. Als je je boarding pass moet laten zien open je hem in de App op je telefoon, de elektronische barcode wordt gescand en je kunt doorlopen. Kind kan de was doen.

En dat het werkte is nu bewezen want vanavond om half elf was ik weer thuis.


Website van Willem en Riet