Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Maandelijks verjaardagsfeest

Cataquis-20141122-001

Riet ging vanmorgen samen met nog een paar vrouwen al vroeg op weg met een volgeladen auto naar Cataquis om daar het maandelijkse verjaardagsfeest voor de kinderen te gaan vieren. Behalve cadeautjes zaten de auto's ook vol met eten en drinken, en dat was nogal een voorraad want er werden zo'n honderdtwintig kinderen verwacht in totaal.

Het was zoals gewoonlijk weer een groot succes, alleen was het een beetje schipperen met het eten want er waren veel meer kinderen gekomen dan verwacht, alles bij elkaar iets van honderdzeventig en dat was dus flink meer dan de vooraf ingeschatte opkomst.

Uiteindelijk kwam alles goed, het enige probleempje was dat er door een schrijffoutje een kindje van een jaar een cadeautje kreeg voor een kind van de leeftijd van elf jaar. Maar beter zo dan andersom en Riet gaat het de komende week goed maken door alsnog iets te kopen voor het kindje.

Het regenseizoen zit er inmiddels op en we zitten in de overgang naar wat hier wordt genoemd het koele seizoen. Wat het regenseizoen betreft, dat was dit jaar veel minder heftig dan vorig jaar en gelukkig voor de mensen hier zijn de sombere voorspellingen over het toenemen van de tyfoon's in aantal en kracht niet uitgekomen. We hebben zelfs heel wat minder tyfoon's gehad dan afgelopen jaar, vijftien tot nu toe en dat is gemiddeld genomen zelfs aan de lage kant.

En wat het koele seizoen betreft, daar lijkt het nog niet erg op want de temperaturen liepen de afgelopen dagen steeds op tot rond de drieëndertig graden. Niet echt koel te noemen dus...


Website van Willem en Riet