Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reisbureau...

Nu we eindelijk weten dat Martin en Sandra de tweede helft van december naar ons toe komen kunnen we eindelijk de nodige voorbereidingen gaan treffen. Een van de dingen die we zeker gaan doen is een paar dagen weg naar een bounty eiland, en na het zien van de foto’s van ons tripje met Robin en Chantal eerder dit jaar naar Boracay was de keuze wat Martin en Sandra betreft gauw gemaakt.
 
Het enige probleem is wel dat we aan de late kant zijn met boeken want in die laatste twee weken van december vindt er hier een ware volksverhuizing plaats. Iedereen die geen geld heeft gaat naar de provincie om de familie te bezoeken, en iedereen die wel geld heeft gaat op vakantie. Alle resorts en hotels zitten dus afgeladen vol en er gelden voor die periode ook heel andere prijzen dan in de rest van het jaar.
 
Ik ben meteen gaan kijken of er nog wat beschikbaar was bij het reisbureau wat we voor de vorige tripjes hadden gebruikt, want daarover waren we toch wel te spreken. En jawel, ik kreeg afgelopen woensdag een prijsopgave voor ons voorkeurshotel, inclusief vluchten, en hoewel prijzig viel het op zich voor het hoogseizoen en een vijf-sterren hotel nog mee. Voor alle zekerheid vroeg ik om een tweede optie voor andere dagen; die kreeg ik donderdag maar die bleek zoveel duurder dat ik terug meldde dat ik toch maar voor de eerste optie ging. Geen probleem zeiden ze, alleen waren nu opeens de tickets voor de vlucht een stuk duurder. Ja, die andere prijs was de prijs van gisteren en die konden ze vandaag niet meer krijgen.
 
Eigen schuld dacht ik nog, had ik maar meteen moeten beslissen, dus ik bevestigde tegen de nieuwe prijs. Krijg ik vanmorgen bericht, alles was bevestigd en of ik nu maar wilde betalen. Ik kijk naar de prijsopgave, zijn de tickets weer  duurder! Daar ben ik dus even voor gaan bellen, en jawel, die nieuwe ticketprijs was de prijs van vandaag. Maar ik had donderdag toch bevestigd, dan krijg ik toch de prijs van donderdag? In Nederland misschien wel, maar hier niet. Ze boeken de tickets pas als het hotel heeft bevestigd, en die bevestiging kregen ze door alle feestdagen pas vandaag binnen. Ik kon hoog en laag springen en zeggen dat ik dat een belachelijke zaak vond, maar uiteindelijk was het enige alternatief alles af te blazen.
 
En daar heb ik ook geen zin in want de vraag is of er dan nog op deze termijn ergens anders wat te regelen valt. En ik denk niet dat andere reisbureaus hier veel anders zijn dan deze...



Website van Willem en Riet